Ik bouw mee met onze dochter Fien

Jolanda Roelevink
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.740 (127%)

In 2008 ging ik voor het eerst met een team vrijwilligers op bouwreis naar Ghana. Sindsdien heb ik meerdere malen aan Habitat bouwreizen deelgenomen en iedere reis had weer evenveel impact, maar altijd op een andere manier. Een week lang de handen uit de mouwen steken, metselen, sjouwen en graven voor een hoger doel is heel inspannend, maar geeft bakken energie. Het fysieke in combinatie met de samenwerking en het contact met lokale werklieden, toekomstige huiseigenaren en het team maken een bouwreis écht tot een unieke ervaring. 

Onze oudste dochter Saar (20) was altijd al heel geïnteresseerd in bouwreizen en ook zij wilde na al die mooie verhalen, 'later' mee op bouwreis met Habitat for Humanity. Met het Familiereis team zijn wij in 2018 gaan bouwen voor een aantal Dalit families in Zuid-India.  Een zeer indrukwekkende reis, niet in de laatste plaats omdat ik deze reis met onze dochter maakte. 

Het Familiereis team zou in een andere samenstelling (met een oudere of jongere zoon of dochter) in 2020 afreizen naar Nepal, om ook daar gezinnen te ondersteunen bij het bouwen van een veilig (t)huis. Door de Corona pandemie heeft deze reis niet plaats kunnen vinden, en nog steeds zijn bouwreizen naar landen buiten Europa niet mogelijk. Omdat er helaas ook dichter bij huis miljoenen mensen en kinderen in de kou staan, gaan onze jongste dochter Fien (18) bouwen in het zuiden van Roemenie. Fien heeft een tussenjaar en ook haar gun ik deze indrukwekkende en leerzame ervaring. Want ondanks de toenemende onrust in de wereld, wij hebben goed in ons land.

Een paar (dramatische) cijfers
Van de bijna 20 miljoen inwoners, leven er 5 miljoen in armoede en binnen deze groep gaat het om 1,5 miljoen kinderen. 
41% van de inwoners van Roemenie heeft geen eigen watervoorziening en sanitatie. 52% leeft in overvolle huizen, zonder of met slechte verwarming. Er zijn jaarlijks overstromingen....

Een goed en veilig (t)huis is het beste fundament voor een beter leven. Het betekent betere gezondheid, betere educatie en een beter bestaan. Habitat for Humanity vindt dat huisvesting een basisrecht is, en dat vind ik ook! Daarom ben ik deze sponsoractie gestart voor Habitat. De reis- en verblijfkosten voor de bouwreis heb ik al bij elkaar, maar wil jij ook bijdragen aan een veilig (t)huis voor families in Roemenie, sponsor ons dan via deze pagina. Ik weet dat jouw bijdrage goed terechtkomt!

Bedankt alvast! Samen bouwen we een beter leven.

Warme groet,

Jolanda 

Bekijk alle
€ 50 01-10-2022 | 15:22
€ 50 26-09-2022 | 22:31 Omdat jij Jo een bouwkanjer bent! Zet hem op daar en geniet samen met Fien! Heel bijzonder
€ 25 25-09-2022 | 10:00 Mooi Jo! En fijn om dit samen met Fien te doen. xx
€ 50 24-09-2022 | 08:23
€ 15 23-09-2022 | 20:33 Lieve Jolanda, Een kleine bijdrage van je oud collega. Wist toen al dat je een bijzondere vrouw was....... Liefs, Monique