J

Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.

john Fraanje
from €3,500 (0%)

Legt U samen met ons uw 2e steen in de 3e wereld?
Als voorzitter van de Stichting Bouw voor Bouw kijk ik ernaar uit om aan deze geweldige trip, georganiseerd door Habitat, deel te nemen.

Stichting Bouw voor Bouw is in 2004 opgericht door 8 studiegenoten.
We hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde in Tilburg. We zijn allemaal werkzaam in de bouw en vastgoedsector.

Bij ons leefde sterk de behoefte om vanuit onze achtergrond iets te doen in regio’s waar de welvaart een stuk minder is.

Onze doelstelling is het financieren van bouwprojecten in ontwikkelingslanden waarbij 100% van de bijdrage van de participerende bedrijven en donateurs ten goede komt aan het betreffende (bouw) project. Onze werkzaamheden voor de stichting worden geheel belangeloos uitgevoerd.

Het streven is om kleinschalige projecten te ondersteunen waarbij er een direct contact is met de initiatiefnemers van het betreffende project.
Aanvragen voor donaties worden door de stichting zorgvuldig beoordeeld zodat helemaal duidelijk is hoe het geld besteed wordt. Na realisatie van een project publiceren wij een verslag op onze site.

De door de stichting gemaakte kosten worden door ons opgebracht met een jaarlijkse donatie die tevens wordt ingezet voor een bijdrage aan nieuwe projecten.

Om voldoende middelen te hebben om projecten te financieren zijn wij continue opzoek naar donateurs die eenmalig maar nog mooier jaarlijks BVB willen ondersteunen.

Stichting Bouw voor Bouw heeft een ANBI status. (Algemeen Nut Beogende Instelling)
Het doen van giften aan Bouw voor Bouw heeft voor donateurs fiscale voordelen.
Op onze site www.bouwvoorbouw.nl vindt u een link (onder het hoofdstuk ANBI) naar de belastingdienst waar de voordelen worden toegelicht.

Op onze site kunt u ook een duidelijk overzicht vinden van projecten die van BVB een donatie hebben ontvangen. (enkele daarvan zijn, Bibliotheek Kenia, Bevallingskamer Kameroen, Biogas installatie Nepal, Gemeenschapshuis Guatamala)

Een goed en veilig (t)huis is het beste fundament voor een beter leven. Het betekent betere gezondheid, betere educatie en een beter bestaan. Habitat for Humanity vindt dat huisvesting een basisrecht is, en dat vind ik ook! Daarom ben ik deze sponsoractie gestart voor Habitat.

Wil jij ook je steentje bijdragen? Je kunt meteen door op onderstaande button te klikken. Jouw bijdrage gaat zeker goed terechtkomen! Bedankt alvast! Samen bouwen we een beter leven.