Samen kunnen we het verschil maken!

Irma Vandeveen-Blok

Still to go

from €1,500 (100%)

YEAH!! IK GA WEER OP BOUWREIS!!!

Van 14 tot 21 oktober 2023 zal ik met team Dhanyawad gaan bouwen in Jordanië.

Jordanië heeft 11 miljoen inwoners, waarvan 1/3 vluchteling is. Dit geeft een enorme druk op alles dat met leven en wonen te maken heeft en ruim 2 miljoen mensen leven in zeer schamele en deels onveilige gastgemeenschappen, waarbij vele gezondheidsrisico's op de loer liggen. Jordanië is 3e op de wereld qua waterschaarste (in 2025 wordt zelfs een absoluut watertekort verwacht wordt) en kent een acute beperking van energiebronnen, omdat het land voor 96% van de energielevering afhankelijk is van invoer ervan.

Kortom, het land en haar inwoners staan voor grote uitdagingen en hebben het zwaar. 

Het voelt daarom goed om er op bouwreis naartoe te gaan en de handen uit de mouwen te steken om een familie concreet op weg te helpen naar een beter leven.  

Voor wie we gaan bouwen weten we nu nog niet, dit kan een Jordanees gezin zijn, maar het kan ook een vluchtelingengezin uit bijvoorbeeld Syrië of Iraq zijn. Ik kijk ernaar uit om hen te ontmoeten. 

Wat hieraan vooraf ging:
In 2014 werd ik gevraagd om met een nieuw gevormd Bouwreisteam, team Dhanyawad, mee te gaan op Bouwreis naar Nepal. Dit voelde zo goed dat ik vrijwel meteen ja heb gezegd. Het werd een indrukwekkende, bijzondere, inspirerende en zeer waardevolle ervaring. Het was heel mooi om samen met de toekomstige bewoonster (weduwe Urmila) en lokale vakmensen, onder begeleiding van Habitat, een veilig (t)huis te mogen bouwen. Heel waardevol om met eigen ogen te zien en met eigen handen mee te werken om het leven van haar en haar kinderen en grote stap voorwaarts te brengen. 

2 Jaar later volgde Vietnam. Hier bouwden we voor een arm boerengezin met een meervoudig gehandicapt zoontje. Vooral het leven van deze jongen werd enorm verbeterd doordat hij nu over een goede, droge en veilige vloer kon kruipen in plaats van over een bamboe vlonder vol met kieren en viezigheid. 

In oktober 2018 heb ik met Team Dhanyawad in Lesotho een (t)huis gebouwd voor een oma van 78 die voor 5 van haar kleinkinderen zorgt (die allemaal wees zijn). Het was wederom een indrukwekkende ervaring en het was ontzettend fijn om dit bijzondere gezin aan een eigen veilig en droog (t)huis te kunnen helpen, waar zij ook kunnen blijven wonen als oma hen ontvalt...

In oktober 2019 heb ik met een nieuw gevormd en voor mij extra team meegebouwd aan 2 huizen in Malawi. Deze waren voor de gezinnen van de weduwen Rose en Teleza met in totaal met 7 kinderen. Ook dit was weer een bijzondere reis. 

Voor najaar 2020 was alles al geregeld voor een bouwreis naar Cambodja met team Dhanyawad. Maar toen kwam er Covid.... en werd alles anders. Van uitstel van deze reis kwam helaas afstel en nog steeds gaan er geen bouwreizen naar Cambodja. Maar dus wel naar Jordanië en deze kans grijp ik met beide (bouw)handen aan! 

Wil je ook een steentje bijdragen, dan kan dat via de 'doneer nu' button.
Ik ga ook weer limoncello brouwen, dus ook op die manier kan je me weer steunen.   

Alvast bedankt voor je belangstelling voor mijn ‘verhaal’. 

Heel veel liefs, Irma 

 

View all
€875 30-09-2023 | 09:32 Yeah!! We gaan bijna vertrekken! Heel veel zin om eindelijk de handen weer écht uit de mouwen te gaan steken!
€25 27-05-2023 | 15:42 Jullie laten je zien en jullie helpen / bouwen mee aan beter wonen Weet zeker dat elk steentje helpt !!! Heel veel succes en dat veel mensen jullie bouw steunen . De mensen daar en ook jullie organisatie verdienen het !!!!
€400 20-05-2023 | 21:14 Verkoopopbrengst 1e hoeveelheid flesjes Limoncello.
€50 14-04-2023 | 21:51
€25 12-03-2023 | 18:01