Met Succes bouwen aan een betere toekomst

Hendrik-Jan Rinkel
Closed You can't donate anymore
from €2,150 (100%)

Als financieel adviseur en makelaar maken we in Nederland dagelijks veel voor onze klanten mogelijk. Daardoor staan niet we niet altijd meer stil bij het feit dat er in Nederland nog heel veel mogelijk is. Zeker in vergelijking met plekken op de aarde waar wonen en levensvoorzieningen minder vanzelfsprekend zijn.

Daarom wil ik een steentje bijdragen om wonen in een minder bedeelde omgeving beter mogelijk te maken. Niet alleen met geld, maar ook met de vaardigheden die ik van mijn vader heb mogen leren, ik hoop dat ik die nog een beetje in de vingers heb ;-)

Draag ook een steentje bij, alle hulp, groot en klein is welkom. Kijk op https://bit.ly/2y8rIm9

Op 5 april 2019 ga ik daarom daadwerkelijk in Cambodja mijn armen uit de mouwen steken. Ik houd jullie op de hoogte.

View all
€310 04-04-2019 | 16:13
€150 04-04-2019 | 13:55
€25 03-04-2019 | 21:16
€100 03-04-2019 | 20:43 Heel veel Succes met deze grote uitdaging in meerdere opzichten! Groetjes Bianca en Mark
€680 03-04-2019 | 14:11
View all

De aftrap

04-03-2019 | 16:43 Zoals afgesproken houden we jullie op de hoogte van de bouwreis naar Cambodja, waar Hendrik-Jan als vrijwilliger de handen uit de mouwen gaat steken. Hieronder een eerste blog. Stoer of Onnozel? Ergens snel JA opzeggen is een van mijn “sterkste” punten. Ja hoor, natuurlijk  help ik zondagochtend om 4 uur mee met verhuizen. Om 03:00 uur op Schiphol zijn, geen probleem, regel ik. Als vrijwilliger huizen bouwen in Cambodja, JA Natuurlijk, gaan we doen! Een week later komt echter mijn fobie voor vliegen, maar vooral voor naalden, ineens boven water, want ik moest namelijk voor vaccinaties naar de GGD. Daarnaast blijkt het ook nog eens 11 uur vliegen te zijn naar Cambodja, toch wel iets verder dan Mallorca, wat tot op dit moment mijn meest exotische bestemming is. Met klotsende oksels neem ik plaats tegenover een arts die uitleg begint te geven over Hepatitis A & B, maar ik ben vooral gefocust op de achtergelegen enorme naalden. Ik vang nog wel op dat een cocktailprik tegen hepatitis A & B de beste bescherming geeft tegen onhygiënische toestanden en geslachtsziekte.  Voor ik het goed en wel in de gaten had, krijg ik 2 kanjers van injecties in beide armen en blijk dus geknikt te hebben voor deze reuze cocktailprik tegen Hepatitis A & B. Weer wat bekomen van de schrik begin ik te luisteren naar haar vervolg. Ze vertelt over, aaibare hondsdolle honden, katten en aapjes. Zelfs een lik over je arm kan levensbedreigend zijn, maar met twee flinke injecties tegen hondsdolheid, ben ik ook hier goed tegen beschermd. Uiteraard greep ik de hoge kosten van deze injecties aan om dit niet te doen en niet mijn overduidelijke angst voor naalden. Bij thuiskomst doe ik natuurlijk heel stoer verslag van mijn overwonnen angsten, maar mijn vrouw is duidelijk een volledige andere mening toegedaan. Volgens haar ben ik een magneet voor zielige dieren en kan daar absoluut niet van afblijven, het liefst geef ik ze nog een tongzoen. Fronsend kijkt k zij mij aan en verzekert mij dat een vaccinatie tegen hondsdolheid een betere investering is dan een injectie tegen Hepatitis A & B. Mocht ik namelijk een geslachtsziekte oplopen, dan is zij er zeer zeker van, dat geen injectie ter wereld mij dáárvan zou genezen, daar kon ik absoluut zeker van zijn. Het zou onnozel zijn geweest om daarover in discussie te gaan, dus volgende week mag ik mij voor de volgende injecties bij de GGD gaan melden.  
Read more