OMHELS HET LEVEN. Ik ga met Expeditie Habitat naar Nepal in nov 2020

Fred Meijer
Closed You can't donate anymore
from €3,000 (29%)

 

 

 

Ik ga mij even aan u voorstellen. Ik ben Fred Meijer en Hfd. Uitvoerder bij Ballast Nedam Building Projects in Nieuwegein.

Graag neem ik u mee om een paar jaar terug te kijken. Ben getrouwd geweest en heb uit dit huwelijk een dochter en een zoon. Mijn vrouw is in 2014 gestorven aan de ziekte Kanker, na ca 3,5 jaar te hebben gevochten voor een herstel.

In 2012 heb ik mij opgegeven voor deelname aan Alpe d’HuZes, samen met collega’s in een team van Ballast Nedam. Een fanatisch evenement waar ik mij nog steeds voor inzet. Niet meer als actief sportend deelnemer maar als vrijwilliger. In 2018 begonnen als “losse vrijwilliger” voor diverse hand en span diensten. In 2019 tot heden als vast vrijwilliger in het team “Koersdag”. Dit team regelt en faciliteert het parcours van start tot finish over een lengte van de ca 15 km. Ik heb op deze “berg” ervaren en geleerd hoe mooi het is om met je inzet sporters en supporters te helpen opvangen, te troosten, emoties te delen enz. Een heel klein beetje aandacht en begrip voor elkaar is al voldoende. Ook in 2020 op 4 juni zullen jullie mij weer in actie zien op het parcours voor Alpe d’HuZes.

 Alpe d'HuZes 2013

Na het overlijden van mijn vrouw heb ik ook besloten om mij in te zetten als vrijwilliger, om ergens in de wereld minder bedeelden een helpende hand te bieden. Wel op projecten waar ik zelf een goed gevoel bij heb en te ervaren dat elke cent van donaties gebruikt wordt voor het goede doel.

In 2015 kwam ik in contact met de stichting “Toetssteen”, die mij uitnodigde om huisje te bouwen voor de allerarmste mensen in Cambodja. Wat een bijzonder mooie emotionele ervaring was dit. Bouwen is mijn passie dus een betere combinatie is er niet.

 Cambodja 2016

De firma Stiho ondersteund al bijna 15 jaar “Habitat for Humanity”. Een wereldwijde stichting met als doel  in de armste landen op deze wereldbol de locale bevolking een nieuw kans te geven om te overleven middels het bouwen van huisjes.  2018 ben ik met Stiho en een fantastisch team van bouwers  naar Zambia geweest. Wederom een waanzinnige emotionele ervaring.

 Zambia 2018

Ik ben “om” en heb mij weer opgeven voor een bouwreis met Habitat,  maar nu naar Nepal in november 2020.

Mijn motivatie is dan ook  dat ik graag mag reizen naar landen met andere culturen en kom dan ook in aanraking met de plaatselijke inwoners. Het is moeilijk om te zien hoe zij worstelen met de voor hun vaak hopeloze situatie om in leven te blijven. Laat staan dat ze soms niet eens een simpel dak boven hun hoofd hebben. Daar wordt je echt niet vrolijk van en ben je blij dat je wiegje in Nederland heeft gestaan. De aardbeving in 2015 heeft een groot deel van het land verwoest en deze sporen zijn in veel arme gebieden nog steeds zichtbaar omdat de plaatselijke bevolking gewoon geen financiële mogelijkheden heeft om zelf voor een acceptabel huis te zorgen. Habitat is in Nepal al jaren bezig om deze getroffen gezinnen te helpen. Uit de ervaring van mijn twee vorige bouwreizen heb ik zelf kunnen zien wat het betekend om deze gezinnen te helpen met huisvesting en hoe zij daarna ook in staat zijn om hun leven op een betere wijze te kunnen voortzetten.

 Om mijn inzet te doen slagen vraag ik u om mij te helpen door een bedrag te storten, rechtstreeks op mijn persoonlijke pagina. Ik wil u alvast hartelijk bedanken voor uw gift. https://bouwmee.habitat.nl/actie/fred-meijer-2   Ook namens Habitat for Humanity en de toekomstige bewoners.

 Met een warme groet, Fred

 

Een goed en veilig (t)huis is het beste fundament voor een beter leven. Het betekent betere gezondheid, betere educatie en een beter bestaan. Habitat for Humanity vindt dat huisvesting een basisrecht is, en dat vind ik ook! Daarom ga ik mee met Expeditie Habitat en ben een sponsoractie gestart om € 3.000 op te halen voor het bouwen van huizen in Nepal. Wil jij ook je steentje bijdragen? Je kunt meteen door op onderstaande button te klikken. Jouw bijdrage gaat zeker goed terechtkomen! Bedankt alvast! Samen bouwen we een beter leven.

View all
€150 16-02-2020 | 15:43
€25 04-02-2020 | 21:44 Fred, je bent een Topper, maak er weer wat moois van!
€150 01-02-2020 | 11:53
€300 16-01-2020 | 11:35
€150 30-12-2019 | 22:22 top inzet, suc6