Omhels het leven

Fred Meijer
Closed You can't donate anymore
from €3,500 (102%)

Ik ga mij even aan u voorstellen. Ik ben Fred Meijer en ben Hfd.Uitvoerder bij Ballast Nedam Building Projects in Nieuwegein.

Graag neem ik u mee om eerst even een paar jaar terug kijken. Vanaf 2012 heb ik meegedaan aan Alpe d'HuZes omdat mijn vrouw te horen had gekregen van de artsen dat er in haar dikke darm kankercellen gevonden waren. Ook waren er uitzaaiingen geconstateerd. Een fantastisch evenement waar ik nog steeds mij voor inzet. Dit jaar als vrijwilliger voor diverse losse taken. Ik heb daar geleerd en ervaren hoe simpel en mooi het is om elkaar te helpen en bij te staan met soms een heel klein beetje aandacht en begrip.

Na het overlijden van mijn vrouw heb ik besloten om voor mooie projekten mij in te zetten als vrijwilliger. Waar ik zelf wel een goed gevoel bij moet hebben. Zo ook in dit geval als deze reis naar Zambia, om de mindere bedeelden een helpende hand te kunnen bieden.

In 2015 kwam ik in contact met de Stichting Toetssteen die mij uitnodigde of ik mij wilde inzetten om huizen te bouwen in Cambodja. Wat een super mooie emotionele ervaring was dit. Daarom heb ik de uitnodiging via de firma Stiho aanvaard om nu voor de arme bevolking in Zambia het zelfde te gaan doen, namelijk helpen om huizen te bouwen.

Mijn motivatie is: Gelukkig ben ik in de gelegenheid en reis graag, om vele landen in onze wereld te bezoeken en daar veel te zien hoe andere culturen soms worstelen met het in leven blijven als noodzaak nummer één. Hoe in sommige gebieden mensen in erbarmelijke woonomstandigheden moeten leven . Elke keer als ik op Schiphol terug kom dan ben ik blij dat ik in Nederland woonachtig ben. Dat wij het als klein landje op deze aardbol het wel erg goed voor elkaar hebben. Een huis met een waterdicht dak, verwarming enz. Voor vele Zambianen is een "echt" huis een droom die voor velen dan ook nooit werkelijkheid wordt. Het is dan ook erg mooi dat de stichting Habitat in onze wereld hier oog voor heeft en ook sponsoren werft om voor een deel van de Zambianen met een simpele woning de inwoners een beter leven te gunnen.

Om mijn inzet te doen slagen vraag ik u om mij te helpen met een bedrag die rechtstreeks via deze site gedoneerd kan worden. Ik wil u bij deze dan ook alvast hartelijk danken voor uw gift en ook via Habitat van de toekomstige bewoners uit Zambia.

Een warme groet, Fred

View all
€20 20-09-2018 | 16:00
€25 14-09-2018 | 07:47
€50 07-09-2018 | 06:52 Fred, veel succes!
€100 05-09-2018 | 20:11
€75 04-09-2018 | 10:20