Een veilig thuis, wie wil dat niet....

Corina Hekkert

( Member of team: Once in lifetime experience  )

Closed You can't donate anymore
from €3,000 (101%)

Meehelpen aan het bouwen van een veilig thuis voor de lokale bevolking in Malawi. Met een team vrijwilligers ga ik me een week lang inzetten om mee te helpen met het bouwen van een huis in Malawi. Dit team gaat van 12 t/m 22 april 2019 op reis.  

Malawi is één van de armste landen ter wereld en ligt in centraal Afrika.

Habitat vindt dat huisvesting een mensenrecht is en daarom bouwen zij simpele en degelijke huizen voor deze mensen. Ook ik vind dat een degelijk huis een mensenrecht is. 

Wat gaan wij dan doen? Wij gaan deze mensen helpen met het bouwen van een huis. Samen met de bewoners gaan we aan de slag om een veilig onderkomen te bouwen waarin de plaatselijke bewoners leidend zijn.

Waarom doen wij dit? Wij zien regelmatig op tv de armoede en slechte woonomstandigheden in de arme landen. We doneren regelmatig aan diverse goede doelen en hebben eigenlijk géén idee wat er met onze centen gebeurd. Wij willen nu zelf ervaren en zien wat er met “ons” geld wordt gedaan.
Wij kunnen d.m.v. deze reis een hele kleine bijdrage leveren aan het verbeteren van de woonomstandigheden in, in dit geval, Malawi. We kunnen daar bovenop met wat handjes ook nog een “fysieke” bijdrage leveren.

Wij beseffen ons natuurlijk wel dat het een druppel op een gloeiende plaat is maar intussen heeft Habitat al wel in de loop der jaren gezorgd dat 13 miljoen mensen een degelijk onderdak hebben gekregen. Eigenlijk dus best veel. Maar…. vele druppels maken toch ooit een volle emmer.

Ik ga in ieder geval nu zelf een STEENTJE bijdragen en ontzettend mijn best doen voor dit goede doel. Meehelpen aan het bouwen van een veilig thuis voor de lokale bevolking in Malawi. Met een team vrijwilligers ga ik me een een week lang inzetten om mee te helpen met het bouwen van een huis in Malawi. Dit team gaat van 12 t/m 21 april 2019 op reis.  

Wil je ook je steentje bijdragen bij dit project? Dat kan door een kleine donatie te doen. Elke euro is meer dan welkom en wordt zeer gewaardeerd!  Doe mee en sponsor dit goede doel. 

View all
€10 15-04-2019 | 20:28
€10 12-04-2019 | 11:48 Heel veel succes en geniet van deze mooie ervaring...
€10 12-04-2019 | 09:47 Succes!
€25 10-04-2019 | 12:39 Veel succes daar Corina. Geniet van deze waardevolle ervaring!
€765 04-04-2019 | 13:01 Ik heb er ongelooflijk veel zin in.
View all

Woensdag, dag drie

17-04-2019 | 18:52 Een geheel andere start van de dag, het regent. En behoorlijk ook. Natuurlijk hopen we dat de lucht gaat opklaren, maar dan nog. We hebben er ontzettend veel zin in en stappen half 8 de bus in. We vragen ons af wat we gaan aantreffen daar, hoe is de grond in de kamers die we hebben opgehoogd. Bij aankomst blijkt het allemaal mee te vallen. Een beetje miezer regen valt er nog uit de lucht maar de temperatuur is heerlijk. Sommige van ons trekken hun regen jas aan, maar al snel gaan deze uit. Een ieder weet zijn plek te vinden bij de binnen of buiten muur. Voordat we er erg in hebben zitten we volop in ons ritme met het opmetselen van de muren. Tijd vliegt en de eerste koffie pauze wordt aangekondigd. Er wordt voetbal gespeeld met de kinderen. Ze zijn zeer fanatiek maar spelregels daar hebben ze hier nog niet van gehoord. Ik maak een praatje met Smoco, zijn echte naam is Cesias Matario. Ik denk dat ik het zo goed schrijf. Hij spelt zijn naam in het zand voor mij en met wat gebaren kom ik een aardig eind. Vandaag is ook Joost gearriveerd. Joost is door Habitat ingehuurd voor het maken van promotie materiaal voor Habitat Nederland en de bouwreizen. Tevens filmt hij het interview met Mary, de vrouw voor wie wij dit huis aan het bouwen zijn. Ze is weduwe en heeft drie kinderen. Ze is erg ziek en ziet er zeer fragiel en kwetsbaar uit. Een aantal van ons zijn aanwezig bij dit interview.In de middag zie ik Jennifer zitten. Ze zwaait naar me. Ik heb haar gisteren ontmoet. Ze is dertien jaar en spreekt redelijk goed Engels. Ze vraagt me welke vakken wij in Nederland op school krijgen en welke vakken zij leuk vind. Zelf wil ze graag lerares op school worden. Vandaag wil ze me haar huis laten zien. We ontmoeten haar moeder die een broertje van Jennifer op haar rug draagt. Het jongetje is 7 maanden. Voor het huis zit een broer en een zusje komt ook even kijken. We mogen even binnen kijken in hun huis.wat erg donker en benauwd is . Na zonsondergang hebben ze geen licht in het huis. Voor mij zelf voelt dit geheel niet fijn en kan me er geen voorstelling van maken hoe dit voor deze mensen moet zijn. Terug bij de bouwplaats ontmoeten we ook de vader van Jennifer. Hij blijkt een van de bouwers te zijn. Tegen half vijf ruimen we met z’n allen de spullen weer op. Er is weer ontzettend hard gewerkt. De deur kozijnen en ramen zijn geplaatst en de muren hebben bijna de benodigde hoogte gehaald. Het dak, dat willen we zeker weten plaatsen eind deze week. Met een voldaan gevoel stap ik de bus in, richting hotel.   Corina
Read more