Ik bouw graag mee met Habitat. Samen bouwen we met veel plezier aan een beter leven.

Bastiaan Romein
Closed You can't donate anymore
from €2,530 (100%)

Ik ben Bas Romein en al vele jaren actief bij Catering Centraal. Ik mag voor de 3e keer mee met de Bouwreis en ben trots om onderdeel van dit team te zijn. Hopelijk lukt het mij weer om een mooi sfeerverslag te maken tijdens de reis, zodat iedereen in NL alles weer prachtig kan meebeleven.

View all
€1,530 16-10-2019 | 14:47 Wij wensen Bas weer een prachtige bouwreis met mooie verhalen en fantastisch werk voor gezinnen die het heel hard nodig hebben! Groeten van alle collega's van Centraal
€1,000 28-06-2019 | 11:47 Trots op onze Bas; jullie doen geweldig werk!
View all

De vertrekbijeenkomst, 1 oktober 2019

10-10-2019 | 15:31 door Bas Romein Nog een maandje en dan is het weer zo ver. We mogen weer mee op Bouwreis met Habitat. Gisteren de vertrekbijeenkomst in de molenaarskamer gehad met Team Soest. 22 man sterk dit jaar. Nou ja man... het aandeel vrouwen stijgt ieder jaar geloof ik. Nu 15 mannen en 7 vrouwen. Anko is begeleider, dus we kunnen dit jaar in teams van 7 gaan werken en dus kan 1 van de 3 huizen door een compleet vrouwenteam laten bouwen. En dan volgend jaar terug om te renoveren riep Jan Groesbeek meteen... ik denk dat we gewoon gezellig gaan mixen. Team Soest bestaat weer uit de harde kern, 1 nieuw lid en 5 oude bekenden die in de afgelopen jaren al 1 of meerdere keren zijn meegegaan. Thom moet helaas ivm met zijn gezondheid toch afhaken. En persoonlijk vind ik t echt jammer dat Hans en Ad dit jaar niet meegaan. Zo mee gelachen vorig jaar. En van Hans leren genieten terwijl je op een schep leunt.....Verder gaan van de harde kern Jeroen en Pim niet mee. Jeroen was altijd een beetje de clown, die ging bij t ontbijt aan op standje kwebbel en pas als ie zn kussen raakte werd het stil.... dus t zal wel rustig zijn op de bouw nu.... oordoppen kunnen thuis blijven... Pim maakte altijd de sfeer foto’s en filmpjes en deed wat diepte interviews. Ik ga naast het bloggen dus ook maar dat stukje proberen te doen. Dit jaar vliegen we op 2 november via Dubai naar Zambia. Daar gaan we in Kabwe 3 huizen bouwen. Ben benieuwd...na 2 keer Azië nu bouwen op een ander continent. Ook hier natuurlijk arme mensen, maar waar je in Azië veel ‘oude’ mensen zag zijn hier vooral veel kinderen... heel veel weeskinderen. 60% van de bevolking leeft onder de armoede grens. 15% is wees en. 14% is besmet met HIV. Karin van Habitat is afgelopen juli ook in Kabwe geweest en vond het een fijne plek met geweldige families. Het moet een soort dorpje worden met 115 woningen waarvan er nu 40 staan. Nog veel werk te doen dus daar. Ik heb er heel veel zin in en ga proberen om weer wat mooie verhalen te schrijven.
Read more