(T)huizen bouwen in Guatemala

Anja Smit
Closed You can't donate anymore
from €2,590 (99%)

Ik heb het vreselijk goed hier in Nederland. Net verhuisd naar een prachtige plek in Haarlem, met alles erop en eraan. Voor ons best vanzelfsprekend. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd.

In Guatemala willen ze alleen een fatsoenlijke basis: een huis waarin het redelijk droog blijft bij een tropische regenbui, waar je niet met z'n allen in een ruimte op de vloer slaapt, waar drinkwater in de buurt is, zonder ongedierte, dat bestand is tegen de aardbevingen in dit gebied, veilig en hygiënisch, waar de kinderen huiswerk kunnen maken en meisjes met een gerust hart kunnen slapen omdat er een deur dicht kan.

Bij vorige bouwreizen heb ik ervaren wat dit betekent en hoe ontzettend gelukkig deze gezinnen hier mee zijn. Een prachtige ervaring om een bijdrage te kunnen leveren aan hun nieuwe toekomst. Kijk maar eens naar het filmpje van Judith uit Nicaragua hier op mijn actiepagina: ik krijg er nog altijd kippenvel van.

Daarom ga ik samen met het team GuataLaCasa in januari 2019 weer op bouwreis naar Solola in Guatemala.
Niet alleen geld storten voor een goed doel, maar echt zelf sjouwen, metselen, timmeren en zweten, samen met de nieuwe bewoners van het huis en een superteam van vrijwilligers. De gezinnen daar laten voelen dat er mensen om hen geven en dat er altijd hoop is op een beter leven.

We proberen met ons team via verschillende acties het geld voor de reis- en verblijfkosten en bouwmaterialen in te zamelen (de limoncello komt er weer aan!); het resterende bedrag zal ik zelf bijleggen.
Wanneer je mij en mijn bouwreis wilt steunen en ook je baksteentje wilt bijdragen, is dat zeer welkom; je kunt hiervoor deze sponsortool gebruiken.

Dank je wel! Anja

 

“Een eigen huis is voor elke familie de basis voor een gezond en veilig bestaan. Kinderen kunnen er veilig opgroeien, ouders krijgen meer kans om in hun eigen inkomen te voorzien. Want dat is het doel. Habitat werkt aanvullend door het eigen initiatief te steunen. Habitat creëert geen afhankelijkheid, maar draagt er aan bij dat nieuwe huiseigenaren op eigen kracht bouwen aan hun toekomst.” (Habitat)

View all
€41 21-01-2019 | 09:50
€40 11-01-2019 | 21:39 Jo en Pat
€520 22-12-2018 | 11:09
€25 21-12-2018 | 16:14 Gefeliciteerd 😘
€50 20-12-2018 | 22:48 Happy B-day lieve An! Zet m op in Guatemala