Is het al echt de laatste bouwdag?

17-11-2018 | 07:41

 

Weer een prachtige dag! Vandaag gingen we allemaal naar het huisje waar we de eerste dag waren begonnen. Al behoorlijk opgeschoten.
Op de reis er naar toe heeft onze chauffeur Eric een stop gemaakt en ons de gelegenheid gegeven foto's van de werkende vulkaan Fuego te maken.     
In huisjes 2 (van Sandra) kregen we vandaag assistentie van Makensie, die ook gister de presentatie gaf over al het andere goede werk dat Habitat verricht.
Vandaag hebben we voornamelijk U-blokken ingekeept aan de zijkant ten behoeve van het vlechtijzer. Willem, Piet, Rene en ik waren er druk mee, maar konden het werk zittend doen, tamelijk relaxed, terwijl Taco wel heel druk was met het sjouwen van de stenen die klaar waren, het kostte hem weer veel zweetdruppels maar hij kreeg gelukkig herhaaldelijk assistentie van Nathalie. Marjoke hield zich bezig met het vlechten en werd geholpen door Makensie. Ondertussen werden we getrakteerd op een ijsje door Olga, de vrouw des (in aanbouw zijnd) huizes.
Na enkele rustmomenten was er om half twaalf weer lunchpauze maar dit was nu geen pauze, maar stond aan het einde van de werkzaamheden.
Na een heerlijke maaltijd werd de bouwplaats door Nathalie versierd met ballonnen en slingers en kregen ook wij van Nat versierselen op ter voorbereiding van de ceremonie, oplevering van het inbouw zijnde huis.
Het was een hele gezellige menigte want veel familie, vrienden, buren en kinderen waren erbij gekomen om de ceremonie mee te maken.
Een vertegenwoordiger van Habitat Guatemala ging met ons in gebed om een zegen te vragen.
Daarna deed Olga een dankwoord naar ons als bouwers en vervolgens ging Taco de familie bedanken voor de gastvrijheid die we deze week mocht en genieten en wenste de familie een goed wonen in het huis toe.
Last but nog least deed  Anselmo, die de habitat werkers vertegenwoordigde, nog het woord om ons te bedanken voor het harde werken.
Toen de ceremonie afgelopen was kregen de kinderen een voor een de gelegenheid om een papieren pop stuk te slaan waarin veel  snoep en ballen zaten (een pinata), een hele belevenis voor de kinderen.
Een prachtig gezicht om die kinderen zo bezig te zien en ook een heel kleurrijk geheel.
Nog nagenietend van een prachtige dag kwamen we om 1 uur aan in het hotel. Te vroeg om al aan het bier te gaan, dat we maar even een uurtje hebben uitgesteld
 
Klaas