Support Habitat in Lebanon!

Our hearts are with all those affected by the tragic explosion in Beirut.

As well as the heartbreaking loss of life, thousands of people have been injured and parts of the city flattened leaving up to 300,000 people homeless.

Lebanon was already at breaking point, economic and housing challenges exacerbated by the challenge of COVID-19. The World Bank predicted that 2020 would see the % of Lebanon’s population living below the poverty line grow from 30% to 50%.

For nearly 20 years Habitat Lebanon has served vulnerable people through shelter. In response to the Syrian refugee crisis, which swelled refugee numbers in Lebanon to 20% of its population, Habitat scaled up its programming to improve the living conditions of both refugee families and host communities.

Our team on the ground is reviewing the best way to help but it is clear that urgent support is needed. Whatever you can afford will make a huge difference.

Read about an UPDATE about Habitat’s ongoing response in Lebanon here.

View all
€ 20 26-12-2020 | 23:22 Ik ken Habitat al een tijdje en wil graag een keer op bouwreis maar dat kan nu niet. Ik koos het project in Libanon omdat ik eens kennis mocht maken met een groep Libaneze jongeren. Ik weet niet of zij in Beiroet wonen maar dat je mensen van het land kent, brengt het toch dichterbij.
€ 1.140 21-11-2020 | 16:03 Wij dragen graag ons steentje bij aan de wederopbouw van Beiroet. Heel veel succes met jullie belangrijke, waardevolle en mooie werk.
€ 25 17-08-2020 | 08:37
€ 25 14-08-2020 | 10:39 Het is een verschrikkelijke ramp en weet dat het geld bij jullie goed besteed wordt. Heel veel succes
€ 25 11-08-2020 | 21:54
View all

Wederopbouw in Beiroet: Het huis van Aline en Allan is weer veilig

28-01-2021 | 16:29 “Mijn zoon wordt erg stil rond zonsondergang. Als er een vliegtuig overkomt, verstopt hij zich in een hoekje. Het duurs waarschijnlijk nog heel lang voordat de herrie in zijn hoofd verdwenen is,” vertelt Hala, een 22-jarige Koerdisch-Syrische vluchteling die in Beiroet woont. Ze doelt natuurlijk op die gigantische explosie die hele delen van de Libanese hoofdstad wegsloeg op 4 augustus 2020. De familie is in 2015 gevlucht vanuit Syrië en na jarenlang zwerven wonen ze nu in de wijk in Burj Hammoud, waar Hala’s man in een winkel werkt. In deze dichtbevolkte wijk dichtbij de haven wonen veel immigranten uit verschillende landen. Toen de explosies plaatsvonden waren Hala, Alan en Aline even bij de buren. Hala herinnert zich het geschreeuw van vrouwen en kinderen, die allemaal het gebouw uitrenden. “Iedereen dacht dat het een luchtaanval was,” legt ze uit. “Na 15 minuten was mijn man gelukkig bij ons en zijn we naar ons huis gaan kijken. De deuren en ramen waren kapot en het hele huis lag overhoop.” Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, werkt Habitat in Libanon samen met de ‘Catholic Relief Services’ (CRS), een internationale organisatie op het gebied van humanitaire hulp, en vier lokale partners. Al snel na de ramp is ons team, met deze partners, begonnen aan de wederopbouw: kapotte ramen en deuren zijn vervangen, kozijnen zijn gerepareerd, de veiligheid van huizen in het algemeen is beoordeeld en waar nodig verbeterd en er is gezorgd voor verwarming van huizen, met het oog op de winter die eraan komt. Het huis van Hala en haar gezin is inmiddels ook weer hersteld. Ramen en deuren zijn vervangen en alle schade aan de keuken en badkamers is hersteld. Zij hebben weer een veilig huis om in te wonen.
Read more