[copy]

Nu het stof is neergedaald na de enorme explosies in Beiroet in augustus, wordt de omvang van de schade pas echt duidelijk.

De Habitat collega’s in de stad zijn gelukkig veilig, maar meer dan 135 mensen zijn overleden, duizenden raakten gewond en naar schatting 300.000 mensen werden dakloos door de explosie, die hele stadsdelen in de buurt van de haven van Beiroet met de grond gelijk heeft gemaakt.
Ons team ter plaatse werkt samen met lokale partners om de schade volledig in te schatten. Habitat is als enige non-profit organisatie gespecialiseerd in huisvesting en al jaren actief in Libanon. Onze experts kunnen het verschil maken, bij de eerste noodhulp in de nasleep van deze ramp, maar vooral bij de wederopbouw op lange termijn.

Via deze site, maar ook via andere wegen hebben we inmiddels al een aantal mooie donaties ntvangen, waarmee we een duidelijke kunnen leveren aan het werk van onze collega’s in Beiroet. Maar er is nog veel te doen!

Wil jij bijdragen aan de wederopbouw van Beiroet, zodat alle getroffenen hun leven weer kunnen oppakken?

Doneer nu!

Habitat Libanon
Habitat werkt al sinds 2001 in Libanon, waar we wezen en andere kwetsbare groepen ondersteunen met microfinancieringen en huisvesting. Als reactie op de Syrische vluchtelingencrisis - die het aantal vluchtelingen in Libanon deed toenemen tot 20% van de bevolking – is Habitat gestart met het opknappen van huizen en onafgemaakte gebouwen om de leefomstandigheden van zowel vluchtelingen als gastgezinnen te verbeteren.

View all
€ 20 26-12-2020 | 23:22 Ik ken Habitat al een tijdje en wil graag een keer op bouwreis maar dat kan nu niet. Ik koos het project in Libanon omdat ik eens kennis mocht maken met een groep Libaneze jongeren. Ik weet niet of zij in Beiroet wonen maar dat je mensen van het land kent, brengt het toch dichterbij.
€ 1.140 21-11-2020 | 16:03 Wij dragen graag ons steentje bij aan de wederopbouw van Beiroet. Heel veel succes met jullie belangrijke, waardevolle en mooie werk.
€ 25 17-08-2020 | 08:37
€ 25 14-08-2020 | 10:39 Het is een verschrikkelijke ramp en weet dat het geld bij jullie goed besteed wordt. Heel veel succes
€ 25 11-08-2020 | 21:54
View all

Habitat werkt in Beiroet samen met Catholic Relief Services en 4 lokale organisaties

23-11-2020 | 13:24 Het is alweer drie maanden geleden dat Beiroet getroffen werd door een enorme explosie. Habitat heeft zich sindsdien volop ingezet voor de wederopbouw van de stad. We geven jullie bij deze graag een update over de activiteiten die in dit kader hebben plaatsgevonden – en nog zullen plaatsvinden. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen, werkt ons team ter plaatse samen met de ‘Catholic Relief Services’ (CRS), een internationale organisatie op het gebied van humanitaire hulp, en vier lokale partners. Al snel na de ramp is ons team, met deze partners, begonnen aan de wederopbouw: kapotte ramen en deuren zijn vervangen, kozijnen zijn gerepareerd, de veiligheid van huizen in het algemeen is beoordeeld en waar nodig verbeterd en er is gezorgd voor verwarming van huizen, met het oog op de winter die eraan komt. Bovendien werkt het lokale Habitat team samen met een klein team van andere organisaties om huis-, land- en eigendomsrechten in Libanon te versterken. Binnenkort zullen kwetsbare huishoudens worden geïnformeerd over hun rechten op dit gebied. Hierdoor staan deze gezinnen juridisch sterker in hun schoenen en dit verlaagt het risico dat zij gedwongen hun huis uit worden gezet. Deze acties zijn onderdeel van een door de Verenigde Naties en Libanese overheden gecoördineerd programma op het gebied van huisvesting in Libanon. Hier stopt het zeker niet. Samen met CRS en de lokale partners heeft het Habitat team in Libanon beoordeeld welke wijken extra kwetsbaar zijn – en waar dus het meest dringend hulp nodig is – en aan welke kwaliteitseisen gerestaureerde huizen moeten voldoen. Op dit moment wordt beoordeeld welke gezinnen de komende periode worden geholpen. Vanaf 25 november zullen de reparaties en herbouw van huizen voor deze gezinnen van start gaan. Op deze manier blijft Habitat zich inzetten voor de wederopbouw van Beiroet en wordt er bijgedragen aan een oplossing voor de lange termijn. Met een donatie draag je bij aan de uitvoering van de plannen. Heel erg dank daarvoor!
Read more