De afsluiting

Normal 23d30a84b70c5721eead244d1885b0df9ff553f3
13-04-2019 | 21:49

 De afsluiting van een schitterende week in Roemenië
Afgelopen dagen heb ik het voorrecht gehad om als Habitat reisleider met het TBI Team naar Roemenië te reizen. Een groep van 12 individuen, werkzaam bij verschillende TBI-werkmaatschappijen. Een groep van mannen en vrouwen die ik gedurende deze week beter heb leren kennen, die stuk voor stuk het hart op de juiste plaats hebben zitten en die zich volledig hebben gegeven. In een week tijd is er enorm veel werk verricht. Het contrast tussen het begin van de bouwreis en de laatste bouwdag is vergelijkbaar met het verschil als tussen “zwart” en “wit”. Veel muren zijn van ruw beton of gipsplaten omgetoverd in prachtig gestucte witte muren. Het resultaat heeft iedereen in de vorige blogs kunnen zien en lezen.
Alle verwachtingen die Habitat voorafgaand aan deze week had zijn met betrekking tot de hoeveelheid werk overtroffen. Planningen werden van dag tot dag aangepast, want het TBI Team realiseerde deze week zo veel.
Behalve de bouwresultaten gebeurde er meer. Deze week heeft van 12 individuen één Team gemaakt. Mooie gesprekken op de bouwplaats en daarbuiten. Het nuttige werd gecombineerd met het aangename. Dus hard werken, maar ook veel plezier! En wat hebben we met elkaar gelachen!
Het was een week om nooit meer te vergeten. Vele foto’s en filmpjes zullen ons daarbij helpen. De mooiste herinneringen heb ik in mijn hart gesloten. Ik dank TBI, de Teamleden van deze week en uiteraard alle sponsoren die deze reis mogelijk hebben gemaakt. Samen hebben we het verschil gemaakt!
Vanavond sluiten we in Boekarest gezellig af met een diner en drankje. Wel verdiend na alle inspanningen deze week. Morgen reizen we terug naar Nederland. Iedereen in het Team kijkt uit naar het weerzien met vrienden en familie op Schiphol of thuis. Want ook mede dankzij hen hebben we deze reis kunnen maken.
Vol bewondering neem ik morgen afscheid van dit geweldige TBI-Team. Dank, dank, dank…..en hopelijk zien we elkaar snel weer!
Maarten Peters
Vrijwillig reisleider bij Habitat Nederland