Update vanuit Cambodja: hoe gaat het nu met Prom en Koert?

02-10-2020 | 16:42

Precies een jaar geleden was het bouwreisteam van Talent & Pro in Cambodja waar zij samen met Prom en Koeurt bouwden aan hun nieuwe huis. Onze collega’s van Habitat in Cambodja konden onlangs even op bezoek bij de familie. Hun levensomstandigheden zijn sterk verbeterd dankzij jullie hulp: het harde werken en alle donaties die dankzij jullie zijn binnengekomen.

Ook namens Habitat Nederland heel hartelijk dank daarvoor!

Hoe gaat het een jaar later met Prom en Koert?
Voordat onze collega’s van Habitat Cambodja nog maar iets kunnen vragen, begint Prom al te vertellen. ‘ Wij zijn zo blij dat we een plek voor onszelf hebben. Ons leven is totaal verandert. We slapen beter en we eten beter en daardoor zijn we allemaal veel gezonder! Als het regent slaapt iedereen nu gewoon door. We hoeven geen geld meer uit te geven aan bouwmaterialen voor reparaties. Dat was vaak nodig bij ons oude huis.

En ik kan nu weer aan het werk! Vroeger lukt dat niet omdat ik me zorgen maakte over de kinderen in dat oude roestige huis of dat onze spullen nat zouden regenen. Het is zo fijn dat die zorgen nu verleden tijd zijn. Het extra geld gebruiken we nu om eten van te kopen en zelfs een beetje sparen.

Corona heeft helaas invloed op ons inkomen omdat we bijvoorbeeld meer zeep en mondmaskers nodig hebben zodat we gezond blijven. Maar we zijn gelukkig allemaal nog gezond en dat komt – dat weet ik heel zeker - omdat wij nu in een veilig, schoon en mooi huis wonen.  Natuurlijk maken we ons ook  zorgen over corona, maar mijn zorgen zijn een stuk minder dan vorig jaar.  Ik kan mijn gezin beschermen met een veilig thuis,’ vertelt Prom.

Gezinsuitbreiding zonder zorgen
Zoals jullie kunnen zien op de foto's is Prom voor de derde keer moeder geworden. Rinda, de derde dochter van het gezin, is inmiddels 4 maanden oud. “ We zijn heel blij met Rinda en de zorgen die ik bij de geboorte van mijn eerste dochers had, heb ik niet meer. Ik hoef me geen zorgen te maken of ze nat regent, of dat ze zich gaat bezeren aan een roestige spijker. Ik voel me ook zoveel beter omdat ik minder zorgen heb. Daarvoor wil ik de vrijwilligers eigenlijk nog het meeste bedanken. Door hun harde werk aan ons huis ben ik gelukkiger dan ooit! Ik zal hen nooit vergeten; hun zwetende gezichten, hun gelach, het plezier dat we met elkaar hadden en natuurlijk hun harde werk!

Ik kan de vrijwilligers van Talent & Pro nooit genoeg bedanken want dankzij hen heb ik een veilig thuis, is ons leven compleet anders en hebben we alle vertrouwen in de toekomst. Heel veel dank en ik wens jullie een heel gelukkig leven,’ zegt Prom met een grote lach op haar gezicht.