Stiho helpt mee op afstand

Still to go

Stiho 95 jaar

Dit jaar bestaat Stiho 95 jaar. Reden voor een feestje! Daarom maken we onze klanten blij met mooie cadeaus én zetten we ons ook dit jaar in voor Habitat for Humanity. Want we voelen ons pas écht jarig als we mensen helpen die het hard nodig hebben. Help je mee?

Doneer nu!

of  Doneer namens een vestiging    

Al 20 jaar organiseren we samen met Habitat for Humanity elk jaar 1 tot 2 Bouwreizen met klanten, leveranciers en DSG medewerkers. In jubileumjaren pakken we dit zelfs groter aan, met meerdere Bouwreizen naar meerdere Habitat projecten. Samen bouwen we aan een betere leefwereld voor families in ontwikkelingslanden. Een bijzondere en onvergetelijke belevenis.

Help mensen in Oeganda aan een opleiding
Door de coronamaatregelen zit een Bouwreis er dit jaar niet in. Tóch dragen we ook dit jaar ons steentje bij – op afstand. En daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Samen met Habitat for Humanity willen we ervoor zorgen dat jonge mannen en vrouwen in Oeganda opgeleid kunnen worden tot heuse vaklieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan timmerman of meubelmaker. Met deze kennis kunnen zij bouwen aan een betere toekomst voor zichzelf en voor hun omgeving.

Huizen, drinkwater én kennis
Met de opbrengst van de donaties worden er in Oeganda ook huizen gebouwd met lokale vaklieden, voor gezinnen die nu geen veilig dak boven hun hoofd hebben. Ook helpt Habitat andere gezinnen in het dorp. Zij krijgen schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen binnen handbereik. Ook leert Habitat deze mensen over onder andere malaria, hiv en aids, schoon (drink)water en hygiëne, seksuele voorlichting en erfopvolging en erfrecht. Dit alles vergroot de veerkracht van deze gezinnen en gemeenschappen.

4 maanden, 23 Stiho vestigingen
De 23 Stiho-vestigingen met hun netwerken en Habitat zetten de komende 4 maanden diverse lokale en landelijke acties in om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dit project. Uiteraard worden eigen initiatieven ook zeer gewaardeerd!

Klik hierboven op het tabje 'Nieuws' voor alle updates over deze actie. Hieronder vind je een album met diverse foto’s van eerdere bouwreizen, het project in Oeganda en vestigingsacties.


Doneer nu!

Doneer namens een vestiging

Volg hier de blog op stiho.nl

 

 

 

 

 

View all
€ 10 12-05-2021 | 05:42 Al jaren supporter, zelf reeds mogen bouwen in de Fillipijnen en Indonesie
€ 95 11-05-2021 | 15:52
€ 25 11-05-2021 | 15:02 Top actie! Heb meegebouwd in Lesotho en Guatemala, alleen maar goede herinneringen aan!
€ 1.000 06-05-2021 | 13:51 To: Stiho-bouwplein Utrecht
€ 50 05-05-2021 | 12:26
View all

Dankzij Habitat heeft James nu een goedlopend bedrijf!

07-05-2021 | 17:05 In 2013 stortte de wereld van James in: zijn vader werd chronisch ziek en James’ droom om zijn school af te maken lag in één klap in duigen: omdat zijn vader ziek was, kon hij niet meer werken en geen schoolgeld betalen. Inmiddels is James 22 jaar en samen met Habitat heeft hij een nieuwe toekomst gebouwd voor zichzelf en zijn familie. In 2017 kwam hij in contact met Habitat Oeganda, die voor het gezin een huis bouwde, met douche, toilet en een watertank van 300 liter. Zijn vader heeft nu meer ruimte en privacy en kan beter verzorgd worden. James zelf kreeg de kans om een opleiding te volgen en hij wist precies wat hij wilde: de opleiding lassen en metaal maken/bewerken: “Mensen uit mijn dorp reizen 200km om metalen deuren, of ramen te kopen of te laten repareren. Het was dus een gat in markt om hier, in mijn gemeenschap, een bedrijf te beginnen om die producten te maken, repareren en natuurlijk te verkopen.” Na zijn opleiding heeft James 6 maanden stage gelopen op de bouwplaatsen van Habitat Oeganda. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijf dat loopt als een trein: van kruiwagens tot deuren, alle mensen in de buurt komen naar James. “ Ik ben trots op mezelf dat ik niet heb opgeven. Ik heb mijn eigen bedrijfje en daarmee kan ik voor mijn ouders zorgen. En – daar ben ik nog het meest trots op – ik betaal het schoolgeld van mijn broertjes en zusjes. Zij kunnen hun school wel afmaken!” vertelt James met een grote lach op zijn gezicht. Met een donatie aan deze actie van Stiho draag je bij aan opleidingen voor jongeren zoals James. Help je mee?
Read more