Hoe gaat het nu met Mary en haar kinderen in Mulanje?

10-10-2019 | 00:00

In april 2019 vertrokken de bouwreizigers van bouwreisteam "Kumanga" naar Mulanje om aan een huis te bouwen voor Mary en haar 3 kinderen.

Natuurlijk willen we graag weten hoe het nu met ze gaat! Onze collega Andrew is onlangs op bezoek geweest bij Mary en haar familie in Mulanje en heeft een mooie update voor jullie samengesteld.
Zoon Willard was helaas niet thuis, maar Mary, beide dochters Joyce en Grace én Marys tante Esnart, die er tijdens de bouwweek ook vaak was, waren er wel. En ze zagen er allemaal stralend uit! Vooral Mary zag er, ondanks haar slechte gezondheid, een stuk gezonder en blijer uit dan in april.

Dat ze geen gemakkelijk leven heeft, weten wij: ze is weduwe sinds 2016 en had in dat jaar ook een gecompliceerde miskraam, waardoor ze heel slecht ter been werd, niet meer kan werken en minder goed voor haar kinderen kan zorgen. Ook is ze geïnfecteerd met HIV, waar ze gelukkig wel voor wordt behandeld, maar haar situatie blijft zorgelijk, zeker voor haar kinderen.

Gelukkig helpt tante Esnart het gezin waar ze kan. Deze tante was ook veel aanwezig op en om de bouwplaats: ze woont vlakbij in het dorp. Maar ook voor haar was het niet makkelijk om te zien hoe Mary en de kinderen in dat vochtige hutje moesten leven, waar het donker en muf was en altijd lekte. Ondanks Esnarts vrolijke en positieve instelling werd het ook voor haar soms te veel.

Het nieuwe huis is dan ook meer dan welkom. Het ziet er echt top uit! Mary was vaak wanhopig over de toekomst van haar kinderen, maar dankzij dit huis is dat voorbij: ze ziet een veel betere toekomst voor haar kinderen in dit huis, zelfs als ze zou komen te overlijden hebben haar kinderen hier een veilige basis.

Het is dan ook heel mooi om te zien hoe goed het nieuwe huis deze familie doet. Mary straalt van oor tot oor als Andrew aan komt lopen. Via haar tante laat Mary aan Andrew weten hoe het leven van het hele gezin veranderd is sinds ze verhuisd zijn. “Ons leven is zoveel beter nu. Het huis is veilig en droog. Als het regent, hoeven we ons geen zorgen te maken; we kunnen rustig blijven slapen want we weten dat er een stevig dak op zit.” Dochter Joyce voegt toe: onze kleren en schoolboeken blijven nu altijd veilig en droog blijven, dat maakt het leven veel makkelijker en fijner.

“Thank you, Habitat for Humanity Malawi and the team from Netherlands for transforming our lives”

Levens die veranderd zijn, dankzij alle bouwreizigers en de donateurs op alle sponsoracties.