Ontmoet de familie van Mary waarvoor we gaan bouwen

Normal 609c46b3f6fb60facef5d52b21d19028f12bee56
04-04-2019 | 14:02

Mary is 33 jaar en woont samen met haar drie kinderen, Grace, Joyce en Willard in het dorpje Gumulira. Ze draagt de zorg voor haar kinderen alleen; haar man is drie jaar geleden overleden. Mary heeft ernstige gezondheidsproblemen die zijn begonnen na een miskraam vier jaar geleden. Ze is daarna nooit meer de oude geworden. Dit zijn helaas niet Mary’s enige gezondheidsklachten, ze heeft ook HIV, maar krijgt hier gelukkig medicatie voor. Al met al is haar gezondheid broos en haar lichaam zwak waardoor zelfs het kleinste klusje haar veel energie kost. Mary’s zus helpt het gezin en zorgt ervoor dat Mary en haar kinderen een klein beetje inkomen hebben.

Het huis waar Mary en haar kinderen nu nog wonen, kun je nauwelijks een huis noemen. Het is gemaakt van modderstenen, heeft een moddervloer, en een dak van stro. Je kunt je voorstellen dat als het regent – en dat heeft het de afgelopen periode heel veel gedaan in deze regio – dat dit onderkomen totaal geen beschutting biedt aan Mary en de kinderen.

Mary kan dan ook niet wachten tot ze straks een veilig huis heeft: “ Ons leven is na het overlijden van mijn man niet makkelijk. We hadden geen hoop meer op een beter leven.” Zeker in de regen, als Mary en de kinderen in de hoek van het huis moeten staan om nog een klein beetje droog te blijven, slaat de wanhoop over hun toekomst vaak toe. “Habitat heeft mij mijn hoop teruggeven! Als we straks in onze nieuwe huis wonen, krijgen de kinderen en ik echt een beter leven!

Op de foto zie je Mary en haar zoon Willard voor hun huidige 'huis'