Thuiskomen... Bouwreis naar Malawi

Het gevoel van thuiskomen. Geef het door!
Ons thuis is niet van baksteen. Thuis is een plek waar we tot rust komen, waar we geborgenheid en liefde voelen,
waar we bouwen aan onze herinneringen. Dat gevoel, dat kunnen we doorgeven door samen een huis te bouwen voor een ander.

Op 12 april vertrekt er een team van 18 vrijwilligers naar Mulanje, in het zuiden van Malawi. Zij gaan daar een huis bouwen voor weduwe Mary en haar drie kinderen. Carlos en Chloë zijn twee van de bouwreizigers meegaan met dit bouwreisteam, dat zich Kumanga noemt.

Carlos Platier Luna ken je misschien van Expeditie Robinson, waarvan het hij 18e seizoen won. Maar hij is ook voormalig top judoka, docent lichamelijke opvoeding, personal trainer en TV-presentator.

Chloë Sterk is de eigenaresse van het platform Daily Nonsense. Samen met een aantal prominente Nederlandstalige bloggers vertegenwoordigt zij een platform dat door vele Nederlanders geraadpleegd wordt in hun zoektocht naar leuke restaurants, reisverhalen en lifestyle tips.

Carlos en Chloë zullen zoveel mogelijk op Instagram laten zien wat ze meemaken tijdens de bouwreis en welke impact het op hun en op de gemeenschap en de huiseigenaren heeft. Ook voor anderen een unieke kans om een bouwreis van dichtbij te beleven.

Ook het gevoel van thuiskomen doorgeven? Dat kan van 20 t/m 29 maart 2020 in Kenia! Wil je mee met deze bouwrei? Mail ons (bouwreizen@habitat.nl) dan weet jij als eerste wanneer de inschrijving voor deze bouwreis opengaat. 

Weten wie er nog meer allemaal meegaan met deze reis? Klik hier

 

Net als de andere bouwreizigers die op 12 april vertrekken, kunnen ook Carlos en Chloë niet wachten om aan de slag te gaan.

Chloë: “Ik kijk er naar uit om in april naar Malawi te gaan met Habitat, want ik heb altijd al een keer mee willen werken in een van deze projecten. Ik ga alles vastleggen om online te laten zien wat voor werk Habitat doet!”

Ook Carlos heeft er zin in en laat weten: “Het is voor vrijwel iedereen in ons land vanzelfsprekend om een dak boven zijn of haar hoofd te hebben, maar in Malawi is dat niet zo. Daarom ben ik blij dat ik via deze weg mijn steentje bij kan dragen.”

 

Wil je meekijken?

Volg Habitat Nederland en Carlos en Chloë dan op Instagram. De blogs van het team vind je hier 

Klik op de afbeelding hieronder voor alle foto's van deze bouwreis

Wil je ook eens op bouwreis?
Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

ga mee op bouwreis

en bouw met eigen handen een nieuw (t)huis

Wil je zelf meehelpen aan een Habitathuis? Ga dan mee op bouwreis.

Wat ga je doen?
Een week lang bouw je samen met je team, de lokale bouwvakkers en de toekomstige bewoners aan hun nieuwe huis. Graven, sjouwen, timmeren, metselen, bamboevlechten: of je nu handig bent of niet, er is voor iedereen iets te doen.

Wat maak je mee?
Je bent letterlijk onderdeel van de gemeenschap. Je dompelt je onder in het dagelijks leven van de gemeenschap, maakt contact met de bewoners, speelt met de kinderen en werkt nauw samen met de bouwvakkers. En dat allemaal op plekken waar je als gewone toerist niet zo snel komt.

Wat levert het op?
Vieze handen, pijnlijke spieren, grote voldoening. Oftewel: een geweldige belevenis die je een leven lang bijblijft. Voor sommigen live-changing, voor anderen gezond relativerend. Maar ook de bewoners van de gemeenschap maken bijzondere dingen mee. Denk je eens in hoe het voor hen is dat mensen van de andere kant van de wereld komen meebouwen aan een betere toekomst voor hun familie! De ontroering, het respect en de band die je opbouwt – een bouwreis is een unieke ervaring.

    

Praktische informatie
Habitat begeleidt je reis, waarin ook tijd is voor culturele uitwisseling en een uitstapje. Je betaalt de reis- en verblijfkosten van je reis en steunt daarnaast het werk van Habitat met een donatie van € 700 per persoon.
Via jouw eigen actiepagina op www.bouwmee.Habitat.nl kun je iedereen informeren over je activiteiten en natuurlijk je vrienden, familie en collega’s vragen een steentje bij te dragen. Meer informatie over de sponsors werven voor je bouwreis vind je hier

Inschrijven als groep of individueel
Normaal gesproken organiseert Habitat bouwreizen voor bestaande groepen vanaf 12 personen. Je kunt zelf een groep samenstellen. Een enkele keer per jaar hebben wij een bouwreis waarvoor iedereen vanaf 16 jaar en ouder zich individueel kan inschrijven.

Geïnteresseerd?  Onze bouwreisexpert Karin Nas vertelt je alles over de mogelijkheden. Je kunt haar bereiken via bouwreizen@Habitat.nl of 020-8002970.

Klik hier voor een overzicht van alle Habitat bouwreisteams