Bye bye, zwaai zwaai

Normal c5c64e74b8ef801ab4409b900bbd73d37375054b
20-05-2018 | 00:00

En dan is het alweer de laatste dag. We staan (te?) vroeg naast ons bedje: rise & shine! We realiseren ons dat het de laatste keer wordt dat we naar ‘onze’ bouwplaats rijden, het inmiddels vertrouwde ritje. De beelden van de tempels die we passeren, de koeien, de fietser met felroze en blauwe suikerspinzakjes, de winkeltjes – het is het bekende straatbeeld, maar het went nooit. Wat een kleuren!

Terwijl wij ons klaarmaken voor nog een ochtendje vloeren storten bij weer een geweldig lief en lachend gezin, wordt op de achtergrond gewerkt aan de eindceremonie. De tijd gaat snel en wij zijn ook snel, want in no-time ligt ook in dit huis eens strakke vloer! It’s a wrap!

Nog wat grappen en grollen met de kindjes, zwaaien en handen schudden, spullen bij elkaar, een laatste blik op het huis waar we zojuist hebben gewerkt. Hoeveel kinderen zullen hier veilig kunnen opgroeien? Zou het leven ietsje makkelijker zijn met een stevig dak en vloer voor dit gezin, en de andere gezinnen die we geholpen hebben? Hebben wij het leven van deze mensen een zetje de goede kant op kunnen geven? Er gaat veel door ons heen.

Het buurthuis waar we lunchen is de plek voor de eindceremonie. We versieren de boel met slingers en ballonnen, schminken ca. 500 kinderen en al gauw stroomt het vol. Kindjes en moeders komen kijken, maken zich klaar om van ons afscheid te nemen. En hoe! De meest schattige kindjes worden in traditionele danskleding gehesen. Cuteness overload! En wij zien voor onze ogen een hartverwarmende aflevering van ‘Sri Lanka’s got talent’! Dank jullie wel lieve kinderen! Wat een traktatie!

De huiseigenaren bedanken wij ook. Zij ons, wij hen. Dat we even in hun leven mochten zijn. We wensen ze veel succes en moedigen speciaal de meisjes nog even aan: ook zij kunnen het verschil maken. Emotioneel zijn we bij het overhandigen van een kleinigheidje.

Terug door de regen in het guest house staat ons een royale barbecue te wachten. Niro verwent ons met verse vis, steak en kreeft! Hoe kun je niet van deze plek en deze mensen houden? Wat een lieverds, allemaal! En om het allemaal nog mooier te maken heeft hij een speech én een cadeau voor ons met een lief kaartje. Het is een grote schat, en dat vertellen wij hem ook.

De andere dag vertrekken we. We nemen afscheid van het guest house, Niro en zijn team en overhandigen hem een cadeau en alle overgebleven zakken borrelnoten – we hebben ondertussen een borrelnoten-intolerantie ontwikkeld.

Dag guest house, dag Niro en team, dag Nimal en dag Habitat project. Het was een geweldige week, met geweldige families én een geweldig Hammers & Heels team - ik ben heel blij en heel trots op jullie!

Jennifer