Samen bouwen we een duurzame toekomst

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

Maandag 1 ste bouwdag in malawi

15-04-2024 | 22:19 Geplaatst op: Rabobank week twee   Na een heerlijke en gezellige avond stonden we dan toch op tijd en in vol bouw-ornaat klaar voor ons busje. Op weg naar het dorpje waar we gaan bouwen. Onderweg weer veel te zien, een varken aan t spit, verschillende marktjes, fietsers die torenhoog van alles vervoeren, maar ook mais- en tabaksvelden, pindaplanten en hele hoge bamboe.Daar was dan ‘t dorpje van onze bestemming. De kindjes renden ons al tegemoet en eenmaal uit de bus kregen we het warme welkom wat Karin ons had beloofd. Ze riepen in het Malawisch, wij dachten nog, iets van ‘welkom’, maar Karin wist ‘witte mensen, witte mensen’, haha, tja het is waar. Een uitgelaten zingen en dansen werd ons deel! Heel indrukwekkend en hartverwarmend, helemaal voor ons en we hadden nog niks gedaan.Op naar de eerste van de vier bouwplaatsen. Daar lag de fundering, de vloer en de hoeken al gemetseld klaar. En, niet onbelangrijk, een gemetseld wc-huisje (gat in grond…). De opzichter gaf uitleg en Arjan mocht de eerste steen leggen. We maakten op eigen bouwplaats kennis met de aanstaande bewoners. Een goed thuis was meer dan hard nodig. Aan het werk! Er volgden nog vele stenen, lijntjes en vooral heel veel matope. De eerst muren waren opgetrokken en gaven al schaduw toen we gingen lunchen. Onderweg naar het nieuwe zonnedak op bouwplaats 2, weer vele indrukken van huisjes met bladerdaken, drogende tabaksbladeren en maïskorrels voor de pap, veel moeders, oma’s en nieuwsgierige en uitgelaten kindjes in bontgekleurde kleren. Na de lunch zorgde de meegebrachte springtouwen, de bal, frisbees en het elastiek voor een waarlijke explosie van vrolijkheid onder de kindjes, grotere meisjes en niet in het minst bij de bouwers zelf. Wat zoiets simpels aan gouden contactmomenten kan brengen, maar ook aan emoties.De zon kwam erdoor en de warmte op de bouwplaats werd voelbaar. De muren werden hoger en het tillen van de stenen zwaarder. Her en der staan al tussenmuren en kozijnen. We gaan te snel zegt Anja! Morgen mag er wat meer tijd naar de bewoners van dit dorpje op deze plek in Afrika.
Lees meer
Bekijk alle
€ 100

Edwin

16-04-2024 | 21:22 Aan: Everyone deserves a secure home base!