Familiereis India 2018

Activity is closed

Het team reist van 12 tot 21 oktober 2018 naar India en zal een week lang gaan bouwen in de buurt van Pondicherry aan de Oostkust van India. 

Project informatie India
We gaan bouwen in het district van Tamil Nadu, in een project dat als doel heeft 25 goede en veilige huizen te bouwen voor gezinnen met een laag inkomen. Naast het verbeteren van de woonomstandigheden richt het project zich ook op het verbeteren van de sanitaire voorzieningen voor de families. Er worden huizen gebouwd in verschillende dorpen op ongeveer 15 km van Pondicherry. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met partner Rural Education and Action for Liberation (REAL).

De meeste gezinnen in deze regio verdienen hun inkomen door te werken op het land. Een aantal mensen werkt als metselaar of dagloner bij de nabijgelegen fabrieken. Het inkomen van deze gezinnen ligt laag: ongeveer € 75,- per maand.

De huizen waar de families nu in wonen zijn gemaakt van modder, met een dak gemaakt van stro. De huizen zijn zeer kwetsbaar bij zware regenval. De daken lekken en moeten elke drie jaar opnieuw gemaakt worden. De moddermuren van veel huizen staan op instorten. De huizen hebben geen sanitaire voorzieningen. Vooral de vrouwen en meisjes zijn bang als ze in het donker naar buiten moeten. 

Klik hierboven op het tabje 'Nieuws' voor alle updates over deze bouwreis.
Hieronder vind je een album met alle foto's

Marije Minderop

bouwreizen@habitat.nl

0208002970