Expeditie Habitat naar Nepal

Habitat Nederland organiseert voor de 1e keer Expeditie Habitat – een bijzonder en sportief avontuur waarbij je een meerdaagse hike maakt langs de rand van de Himalaya en meebouwt aan een veilig huis.

Tijdens Expeditie Habitat dompel je je onder in het dagelijks leven van de locals, je overnacht in homestays bij gastgezinnen en komt op plekken waar je als gewone toerist niet komt. En het mooiste: je ziet niet alleen met eigen ogen de impact van je sponsorgeld, maar je bouwt er letterlijk zelf aan mee! Zij aan zij met lokale bouwvakkers en de toekomstige huiseigenaren bouw je een aardbevingsbestendig huis en maak je écht een blijvend verschil in het leven van 40 gezinnen.

Klik hier voor nog veel meer informatie over Expeditie Habitat

Expeditie Habitat in het kort

  • voor maximaal 25 sportieve enthousiastelingen die niet bang zijn voor vieze handen en de wereld graag een beetje mooier maken
  • een expeditie met 3 dagen bouwen en 3 dagen hiken aan de voet van de Himalaya in Nepal (we lopen een deel van de Kathmandu Valley Trek)
  • reisdata: in verband met coronamaatregelen uitgesteld naar 2022
  • reiskosten: € 1.050 (inclusief overnachtingen, maaltijden, trektocht, begeleiding door een Nederlandse reisbegeleider en lokale gidsen en € 125 inschrijfgeld – exclusief retourvlucht naar Nepal)
   Klik voor uitsplitsing reiskosten
  • sponsorgeld: € 3.000

weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier!


LET OP: 25 enthousiastelingen waren je voor: je kunt je niet meer aanmelden voor de eerste editie van Expeditie Habitat.

Maar niet getreurd: we plannen een nieuwe editie! Meld je aan voor de maillijst en hoor als eerste wanneer de volgende editie van Expeditie Habitat zal zijn.

Ik schrijf me in voor de maillijst

Hou ook onze website in de gaten: www.habitat.nl/expeditie

View all
€50 24-12-2020 | 12:54 To: Ik ga met Expeditie Habitat naar Nepal. Sponsor je mij?
€45 17-12-2020 | 16:24 To: Ik bouw mee voor betere huisvesting in Nepal. Sponsor je mij? We make a living by what we get, but we make a life by what we give!
€100 16-12-2020 | 09:18 To: Ik bouw mee voor betere huisvesting in Nepal. Sponsor je mij?
€25 15-12-2020 | 20:45 To: Ik bouw mee voor betere huisvesting in Nepal. Sponsor je mij?
View all

Onze bouwreis naar Nepal uitgesteld, maar Habitat is juist nu nodig

31-08-2020 | 14:39 Posted on: Ik ga met Expeditie Habitat naar Nepal. Sponsor je mij? COVID-19 heeft haar sporen achtergelaten in alle landen op alle mogelijke manieren. Wie is er niet door geraakt? Helaas is ook onze bouwreis naar Nepal uitgesteld. Wij balen daar als groep enorm van, maar juist de mensen die huisvesting nodig hebben worden erdoor geraakt. We hebben afgesproken dat we in 2021 alsnog gaan, wanneer precies is onbekend. Maar dat betekent niet dat Habitat for Humanity stil zit! Habitat is in diverse landen gestart met speciale 'Covid-19'projecten, gericht op hygiëne, bewustzijn en sanitatie. Die projecten voor huisvestingsrechten en microfinancieringen voor huisvesting gaan ook gewoon door. Bijzondere aandacht wil ik geven aan Beiroet. Het is alweer 4 weken geleden, die enorme explosie in Beirut. Nu de meeste camera’s daar alweer vertrokken zijn, op zoek naar ander nieuws, is het tijd om het puin op te ruimen en te starten met de wederopbouw voor die duizenden mensen die dakloos geraakt zijn. Habitat-collega's in Libanon zijn hard aan het werk om de meest kwetsbare gezinnen te helpen hun leven weer op te pakken. Samen met lokale partners inventariseren ze de schade aan huizen en andere gebouwen en onderzoeken hoe we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen nu hun huizen verwoest zijn. Lees hier meer over wat Habitat in Beiroet doet en hoe jij kan helpen  
Read more