Dam-tot-Damloop: 23 september 2018

Streefbedrag behaald
van totaal € 8.000 (102%)
Activiteit is afgesloten

Zoals je weet bouwt Habitat huizen in ontwikkelingslanden, omdat wij vinden dat een veilig huis dé basis is voor een betere toekomst. Al meer dan 13 miljoen mensen wonen in een Habitat huis maar er is nog heel veel meer te doen: nog steeds leeft 1 van elke 5 mensen ter wereld in een krot!

Jij kunt helpen door op 23 september 2018 de 16,1 kilometer van de Dam tot Damloop te lopen en je voor deze geweldige prestatie te laten sponsoren voor Habitat. Zo combineer je een sportieve prestatie met iets doen voor het goede doel. Dat loopt echt een stuk lekkerder!

Wil jij de Dam tot Damloop met ons meelopen en samen met ons een beter leven bouwen voor gezinnen in Cambodja? Klik op 'Ik ren mee' en schrijf je in!

We vragen je om, naast het inschrijfgeld van € 25, nog minimaal € 125 te werven voor ons project in Cambodja.Wij zorgen voor je startbewijs, je krijgt van ons een hardloopshirt en uiteraard ondersteunen we je zoveel mogelijk met tips en tricks voor het ophalen van sponsorgeld.

 

Reacties van deelnemers in eerdere Habitat Damloop teams:

"Het was een eer onderdeel te zijn van zo'n fantastisch team met een ongelooflijk top doel!"

"Ik heb genoten. Het was een belevenis en voelde heel bijzonder om dit keer eens niet voor jezelf te lopen, maar voor een goed doel! Dankzij de hulp van heel veel sponsors heb ik het op een na hoogste bedrag binnengehaald, nl. meer dan 3,5 huisjes. Fantastisch en nogmaals hartelijk dank daarvoor. Dat was voor mij natuurlijk de stimulans om ook de laatste kilometers door te gaan. Ik bedacht gewoon wie er allemaal geld overgemaakt hebben en hoeveel mensen mij de afgelopen maanden gestimuleerd hebben. Wat heb ik veel lieve bemoedigende kaartjes, mailtjes en whatsappjes ontvangen. Hartverwarmend!"

"Ik denk dat het een geslaagde Dam tot dam was voor ons want we hebben (bijna) allemaal onze doelen behaald. Bedankt voor de organisatie!"

"Jullie enorm bedankt voor de prima organisatie inclusief alles eromheen. Heb heerlijk gelopen in een schitterende ambiance met veel vrolijkheid en positiviteit"

"Bedankt ook voor het hardloopshirt! Het is een mooi shirt waar ik goede herinneringen aan heb"

Rosalie van Zeijts
020-8002970
evenementen@habitat.nl 

Ren jij mee?
Klik op 'Ik ren mee' om je in te schrijven in ons team. Je kunt dan meteen het inschrijfgeld betalen en een sponsorpagina starten. We vragen alle lopers om € 25 inschrijfgeld te betalen en daarnaast zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Uiteraard helpen we je ook hierbij met tips en tricks.

Wat doet Habitat?
Als je de Damloop loopt voor Habitat, dan verzorgt Habitat je inschrijving en regelt een startbewijs. Alle deelnemers ontvangen een hardloopshirt en als je dat wilt helpen wij je optrainen naar de doelstelling van 16,1 kilometer met tips van een hardloopexpert.

Datum en starttijd 
De Dam-tot-Damloop (16,1 km) is op 23 september 2018. Onze exacte starttijd is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk rond 11 uur zijn.

Meer informatie over de Dam tot Damloop is te vinden via deze link.

 

 

Wat doet Habitat met het sponsorgeld?
Met het sponsorgeld van het Damloop team gaan we dit jaar een project ondersteunen van Habitat in Cambodja. Cambodja is een van de armste landen van Zuidoost Azië. Na meer dan 25 jaar van burgeroorlog en onderdrukking door de Rode Khmer zijn er de laatste jaren forse stappen gezet in het terugdringen van de armoede. Toch is er met name op het platteland is nog veel te doen.

Habitat Cambodja zet zich in om de leefomstandigheden van de plattelandsbevolking te verbeteren en hiermee te voorkomen dat deze mensen massaal naar de hoofdstad trekken. Naast het bouwen van huizen richt Habitat zich in Cambodja op het verbeteren van de water- en sanitaire voorzieningen voor de allerarmste en meest kwetsbare gezinnen.
Een nieuw, degelijk huis betekent voor deze gezinnen een nieuwe start. Zonder zorgen over hun woonomstandigheden kunnen zij vanuit hun eigen kracht een nieuwe toekomst creëren.

Met jouw sponsorgeld help je dus mensen een nieuwe toekomst te bouwen!