[copy] [copy]

Closed You can't donate or start fundraising anymore

Op 15 december organiseert Habitat Nederland voor het eerst een live online crowdfunding event. In dit anderhalf uur durende event schakelen wij naar Nepal, Zambia en Oeganda waar onze collega’s ter plaatse je alles vertellen over Habitats werk in hun land. Onze ambassadeurs Buddy Vedder en Marlayne Sahupala presenteren de avond en jij als deelnemer kunt live meepraten en al je vragen stellen aan de experts.

Het is een fondsenwervend event maar doneren is natuurlijk helemaal vrijwillig. Een kleine waarschuwing: het werkt aanstekelijk! We nodigen je van harte uit om ‘aanwezig’ te zijn bij deze onvergetelijke avond. Een kaartje kopen is niet nodig; jij en je gasten hoeven ons alleen maar te laten weten dat je erbij bent op 15 december.

Bekijk hier een korte impressie van het event

 

 

Project 1: Water voor Zambia
Paul Chishimba neemt je mee naar Zambia, waar veilig drinkwater schaars, maar broodnodig is, zeker in tijden van corona. Daarom bouwt Habitat waterpompen op zonne-energie. Heel belangrijk voor de gezondheid van de mensen die in afgelegen gebieden leven.

Doneer hier voor Zambia

Alle donaties worden verdubbeld door Van Dillen Bouwgroep en Allianz.

   
         
  Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 

Selina Chan van Habitat Nepal vertelt over het leven van Dalit-families. Zij leefden onder vreselijke omstandigheden, maar dankzij steun van Habitat kunnen ze met een veilig huis nu zelf verder bouwen aan een beter leven.

Doneer hier voor Nepal

APPM, Finance Factor en Talent&Pro zorgen er samen voor dat jullie donaties verdubbeld worden.

   
         
     

Project 3: Een huis en een opleiding voor jongeren in Oeganda
In Oeganda bouwt Habitat niet alleen huizen: wij bieden jongeren ook een vakopleiding, zodat zij als timmerman of kleermaakster aan de slag kunnen. Met een huis en een inkomen hebben deze kwetsbare mensen nu de basis om zelfredzaam te worden. Maak kennis met deze jongeren tijdens het verhaal van Brendah Luyiga.

Doneer hier voor Oeganda

Een prachtige bijdrage van riz bouw zorgt voor een verdubbeling van jouw donatie aan ons project in Oeganda.

   
         
    Verdeel mijn donatie over 3 projecten
Kun je niet kiezen aan welk project je wilt doneren? Doneer hieronder en wij verdelen je donatie over de 3 projecten.

Doneer voor 3 projecten
   

 

View all
€ 15 28-01-2021 | 18:48 To: Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 
€ 15 12-01-2021 | 17:24 To: Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 
€ 50 11-01-2021 | 06:37 To: Project 1: Water voor Zambia
€ 25 10-01-2021 | 15:53 To: Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 
€ 25 04-01-2021 | 16:25 To: Project 2: Een beter leven voor Dalit-families in Nepal 
View all

Water in Zambia

13-07-2021 | 15:04 Posted on: Project 1: Water voor Zambia In Zambia bouwt Habitat niet alleen huizen, maar zorgt ook voor schoon water. Zo dragen wij ook bij aan een belangrijk doel van de Sustainable Development Goals: veilig drinkwater en sanitaire voorzieningen voor iedereen. Dankzij jullie gulle donaties voor dit project in Zambia konden wij vijf waterpompen op zonne-energie bouwen: een prachtig systeem voor waarmee duizenden mensen nu schoon drinkwater kunnen tappen vlakbij hun huis. Maar wij bouwen niet alleen de pompen, we zorgen dat zo’n pomp echt onderdeel wordt van de gemeenschap. Als onderdeel van het project zijn 14 mensen getraind in het gebruik en onderhoud van een waterpomp. Daarnaast verzorgt Habitat in Zambia ook voorlichting in goede hygiënische gewoontes. Erg belangrijk, zeker in deze tijd, maar hierdoor ook juist extra tijdrovend. Omdat het houden van grote bijeenkomsten ook in Zambia niet mogelijk was, moesten de trainingen in kleinere groepjes plaatsvinden en duurde dit onderdeel van het project wat langer dan gepland. Lees hieronder de verhalen van een aantal bewoners. Over hoe hun leven veranderde dankzij een waterpunt in de buurt. 
Read more