Vandaag dag 4

Normal 2472d06af083d867b209531c86af95e414a59e6d
08-11-2019 | 09:09

We zijn al ver gevorderd met het afbouwen.
Zelfs zó ver dat we zonder ons zorgen te moeten maken of we het huis wel af gaan krijgen.
We zijn nl deze ochtend naar een schooltje geweest, uiteraard op uitnodiging van Habitat.

Overigens....We lopen zelfs ver op de Engelse Habitatters.
Ik overdrijf niet....Maar..... ik denk dat we met dik 4-1 voorstaan en deze uitslag zal t/m morgen tijdens de oplevering van ons project ook blijven staan. Dat ga ik je beloven!
Jaaaaa.... en dat is lekker hé .....4-1 voor, immers was die club Engelse Habitatters nog niet eens op de helft.😜

Enfin... wij naar het schooltje, ongeveer 3 a 400 meter verder dan ons project.

Bij het uitstappen van onze busjes voelde het net alsof “wij Ajax” thuis kwamen van een echte overwinning.
Aan beide zijde van de weg stonden in 2 lange rijen opgesteld......ik denk zo’n 250 kinderen die ons met een warm applaus meer dan welkom heette.
Habitat’s uitnodiging aan ons voor deze school, was een demonstratie geven “Handen Wassen”
Gewoon uit het oogpunt van Hygiëne, wat voor ons eigenlijk heel vanzelfsprekend is.

Vooraf een optreden uitgevoerd door een aantal leerlingen van de school als dank aan ons om vervolgens samen met div. kids te laten zien hoe je het beste je handen kan wassen.
Daarnaast was het in de groep ook nog even dolle pret met de kids.

Onze Roland nam zoals vaker het heft in handen en wilde het liefst de wave doen met iedereen op het schoolplein waar we stonden.
Maar goed.... uiteindelijk mochten wij als groep, giftsets met daarin een stukje zeep, handdoekje en wat info aan alle kinderen uitdelen, hoe zij thuis kunnen zorgen voor een betere hygiëne oa in het wassen van hun handen.
Hoe simpel en vanzelfsprekend het ook was en is voor ons,
het was een dankbare en mooie ervaring deze ochtend.

Op weg weer naar ons project gaan we min of meer de laatste hand leggen op het huis om morgen volledig op te kunnen leveren zal ik maar zeggen.
De eerste verdieping zat er inmiddels al gisteren op incl. een deel van het dak en nu was het de beurt om de trap te plaatsen, tevens het toilethuisje af te maken incl het plaatsen van het toilet zelf en de raamkozijnen en muurplaten te zetten op de eerste verdieping.

Iedereen was weer zeer betrokken bij alle klussen die nog moesten gebeuren vandaag.
Mooi om te zien ...Wat een beukers” en dan al niet eens gesproken te hebben over “Onze Patricia” die werkelijk voor iedereen klaar staat, of het nou Merno is die staat dood te gaan omdat er een splintertje in z’n duim zat😜 of ik zei de gek die bijna jankend wat oogdruppels ingegoten kreeg in z’n rechteroog.
Zelfs tijdens ons diner boog onze Patricia over Frank zijn hygiëne gewoontes, althans je moet de laatste zin dan het niet te letterlijk nemen.

Anyway... Zij is werkelijk van alle markten thuis en is een echte Habitat-mens, ook hoe zij met de kinderen van het gezin omgaat “ Geweldig”

De tijd vliegt en het is inmiddels 16.00 uur geweest. Tijd om weer terug te rijden naar ons hotel om een “Vies biertje” te pakken ( betekent meteen met je zwetende, smerige werkkleding een biertje drinken)
Daarna douchen, opfrissen en om 19.15uur afgesproken beneden in de lobby om vervolgens richting Restaurant incl een optreden van div. Cambodjaanse dansen te aanschouwen.
Prachtig allemaal.

En wéér was het een lange maar een zeer bijzondere mooie dag.
Trots... om me bij deze Habitat Cambodja groepsreis te mogen aansluiten.

Welterusten allen!

🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽
J. A. M. E. E. L