riz bouw 60 jaar!

riz bouw 60 jaar
Qr
from € 60 (874%)

Ter gelegenheid van ons 60-jarig jubileum betrekken wij u graag bij een mooi project van Habitat: de bouw van een huis en een opleiding voor jongeren in Oeganda.

Omdat feestelijke bijeenkomsten niet plaats kunnen vinden, hebben wij besloten bovenstaand project financieel te ondersteunen. Wij nodigen u uit, indien u dit prachtige project ook een warm hart toedraagt, hiervoor een donatie te doen.

Dit kunt u doen door uw gift over te maken op

NL78 ABNA 0218 4097 88 ten name van riz bouw o.v.v. Habitat - Oeganda.
Ons doel is een klas van 24 leerlingen een jaar lang onderwijs te kunnen geven én het bouwen van een huis.

Wij hopen dat ook u dit project financieel wilt ondersteunen.

Met vriendelijke groet,
Wim van Ziel, directeur riz bouw

Meer informatie over het project in Oeganda: Een huis en een opleiding voor jongeren in Oeganda
In Oeganda bouwt Habitat niet alleen huizen: wij bieden jongeren ook een vakopleiding, zodat zij als timmerman of kleermaakster aan de slag kunnen. Met een huis en een inkomen hebben deze kwetsbare mensen nu de basis om zelfredzaam te worden. Per gezin selecteren we één familielid – een jongere – die we kunnen opleiden aan het Pioneer Technical Institute. Voor € 1.000 krijgen ze een vakopleiding, bijvoorbeeld voor timmerman, meubelmaker, cateraar of kleermaker. Bij het afronden van de opleiding ontvangt de student een ‘starter kit’ (bijvoorbeeld een naaimachine of gereedschap), zodat ze meteen een eigen bedrijfje kunnen opzetten.

Ruth begon een eethuis
Ruth deed de opleiding tot cateraar. Ze wilde in een restaurant werken, maar droomde ook van een eigen restaurant. En door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen is dat twee jaar na haaropleiding al gelukt! Ruth startte haar eigen eethuisje, een klein, maar heel succesvol tentje op een druk kruispunt van wegen.
Ruth vertelt: “Dankzij mijn opleiding kook ik beter dan de meeste mensen die een eettentje hebben. Daarom is mijn eten ook iets duurder. Dat heb ik geleerd in mijn opleiding: je moet je producten nooit onder de prijs wegdoen. Maar mijn gerechten zijn het waard, dat vinden de mensen die hier komen eten ook.
Het zit hier elke dag vol.”    
      
     

Asuman is timmerman
‘’Mijn advies: spaar eerst geld om klein te beginnen en bouw je bedrijf dan uit,’’ vertelt de 20-jarige Asuman. In 2019 haalde hij zijn diploma voor timmerman en sindsdien is hij elke dag drukbezig met het maken van deuren, bedden, stoelen en bankjes.
“Ik heb zoveel geleerd. Over houtbewerking, maar ook overfinanciën. Door die combinatie is mijn bedrijfje nu een succes. Ik ben van plan mijn bedrijfgroter te maken, maar voor nu ben ik al heel blij dat dankzij mijn inkomen wij thuis nu voldoende te eten hebben en dat mijnbroertjes en zusjes naar school kunnen,“ vertelt Asuman met eenlach op zijn gezicht.

   
     
     

 

 

Promote this page with a cool poster. You can determine the text yourself and then print the poster and put it up anywhere. Anyone can make a poster of this page, including friends, family, colleagues, people from your sports team or classmates. Put the poster up in a supermarket, behind the window at shops, at companies or at school. Putting up a poster is often no problem if you ask nicely and explain what it is for.

View all
€ 100 11-02-2021 | 10:08
€ 74,45 09-02-2021 | 11:32
€ 150 04-02-2021 | 17:10 Mooi om onder deze omstandigheden het feest naar Oeganda te verplaatsen. Gefeliciteerd
€ 100 03-02-2021 | 14:28
€ 50 02-02-2021 | 10:08 Mooi project! Gefeliciteerd met 60 jaar riz bouw