Joining Hands voor een (t)huis in Malawi

Dit is de actie van Irma Vandeveen-Blok
van totaal € 5.000 (99%)
Nog te gaan

In 2014 werd ik gevraagd om met een nieuw gevormd Bouwreisteam, team Dhanyawad, mee te gaan op Bouwreis naar Nepal. Dit voelde zo goed dat ik vrijwel meteen ja heb gezegd. Het werd een indrukwekkende, bijzondere, inspirerende en zeer waardevolle ervaring. Het was heel mooi om samen met de toekomstige bewoonster (weduwe Urmila) en lokale vakmensen, onder begeleiding van Habitat, een (t)huis te mogen bouwen. Om met eigen ogen te zien en met eigen handen mee te werken om het leven van haar en haar kinderen en grote stap voorwaarts te brengen. 

2 Jaar later volgde Vietnam. Hier bouwden we voor een arm boerengezin met een meervoudig gehandicapt zoontje. Vooral het leven van deze jongen werd enorm verbeterd doordat hij nu over een goede, droge en veilige vloer kon kruipen in plaats van over een bamboe vlonder vol met kieren en viezigheid. 

In oktober 2018 heb ik met Team Dhanyawad in Lesotho een (t)huis gebouwd voor een oma van 78 die voor 5 van haar kleinkinderen zorgt (die allemaal wees zijn). Het was wederom een indrukwekkende ervaring en het was ontzettend fijn om dit bijzondere gezin aan een eigen veilig en droog (t)huis te kunnen helpen, waar zij ook kunnen blijven wonen als oma hen ontvalt...

Eenmaal terug in Nederland voelde ik dat ik niet 2 jaar wilde wachten met weer op bouwreis te gaan. De nood op de wereld is zo groot en al is het in de ogen van sommigen een druppel op de gloeiende plaat, het ís een druppel!
Zo ontstond het idee voor het vormen van een extra bouwreisteam.

Ik ben er trots op en dankbaar voor dat ik het prachtig mooie team Joining Hands om me heen heb gekregen, waarmee ik oktober 2019 de handen uit de mouwen ga steken in Malawi in Midden Afrika, één van de armste landen ter wereld. Net als in Lesotho is de aidssterfte enorm. De kans is dan ook groot dat we voor aidswezen gaan bouwen. Het is zo ontzettend belangrijk dat deze kinderen een degelijk (t)huis hebben, waar ze gezond en veilig kunnen leven en studeren. Het voelt dan ook goed om daar een steentje aan bij te mogen dragen.  

Jij kan een financieel steentje bijdragen en ons team of mij in het bijzonder sponsoren door op de button ‘doneer nu’ te klikken (laat je dan even een persoonlijk berichtje achter?).
Maar je kan ook één van onze zelfgemaakte producten kopen of deelnemen aan één van de activiteiten die we organiseren. Wil je weten wat we precies verkopen en organiseren? Like dan onze pagina 'Bouwreisteam Joining Hands' op Facebook.  

Alvast bedankt voor je belangstelling voor mijn ‘verhaal’. 

Heel veel liefs, Irma 

 

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.