Zo bouwen we samen aan een veilige wereld!

Gonda Boringa-Muijskens
Closed You can't donate anymore
from €2.300 (139%)

India, januari 2017. Mijn eerste bouwreis met Habitat for Humanity. Een week lang heb ik met team Hakuna Matata mee mogen bouwen aan een veilig (t)huis. Een ervaring om nooit te vergeten. De armoede, de schamele en onveilige hutjes, het gebrek aan sanitaire voorzieningen en schoon drinkwater, een groot contrast tussen arm en rijk, het zogenaamd niet meer bestaande kastenstelsel en de dankbaarheid van de mensen dat jij hun komt helpen.

Terug in Nederland beseffend wat een geweldige reis dit was. Een reis die mijn leven heeft verrijkt, maar ook de ogen nog meer heeft geopend. De verschillen in deze wereld zijn zo groot, soms te groot. Het werk van Habitat for Humanity is nog lang niet af.

In India leeft een groot deel van de bevolking in armoede. Wat dat betekent, weet je pas echt als je er midden in staat en de ellende om je heen ziet. Met één week bouwen kan ik de wereld niet veranderen, maar ik kan wel iets voor iemand betekenen. Ik wil verder bouwen, iets betekenen voor die ander.

Vanuit mijn eigen vertrouwde omgeving kan ik op vele manieren een steentje bijdragen en dat doe ik dan ook zoveel ik kan. Maar daadwerkelijk samen bouwen met de toekomstige bewoners, zien wat het met hun doet dat jij van de andere kant van de wereld komt om voor hun een veilig (t)huis te bouwen, dat doet zo veel meer met je.

Carpe diem, pluk de dag. Heb het leven lief en geniet. Doe datgene wat jij graag wilt en waar jij je goed bij voelt. Waar ik me goed bij voel? Samen bouwen aan veilig (t)huis. Want iedereen heeft recht op een betere toekomst. Bouw met mij mee! Door mee te gaan op bouwreis of door mij of één van mijn teamleden te sponsoren. Iedere donatie is welkom en wordt zeker goed besteed!

Zo bouwen we samen aan een veilige wereld!

View all
€90 20-10-2018 | 08:56 Restant donaties
€25 04-10-2018 | 12:54
€10 03-10-2018 | 10:55
€20 30-09-2018 | 19:52 Jouw betrokkenheid en inzet verdient een dikke pluim ;-)
€22 26-09-2018 | 22:45 Spaarpot Fitplan
View all

Het aftellen is begonnen

24-08-2018 | 23:23 De tickets zijn geboekt, de hotelkamers gereserveerd. Nog 6 weken, dan zijn we onderweg naar India. We treffen de laatste voorbereidingen voor onze bouwreis. Entingen halen, visum regelen en het laatste sponsorgeld bij elkaar krijgen. De werkkleding is nagenoeg gereed. Met dank aan een 3-tal sponsors: Lasaulec, Moofpeople en Dok23. Over 1.5 week komen we als team nog 1x bij elkaar voordat we op reis gaan. Tijdens deze vertrekbijeenkomst worden we door Habitat volledig ingelicht over onze reis en maken we kennis met onze begeleidster Mirjam. Zij zal ons namens Habitat deze hele reis begeleiden. Wil je nog een steentje bijdragen, doneren kan nog steeds. Alle extra donaties komen ten goede aan projecten van Habitat in India. Zo ook bij de noodhulp voor Kerala (zie onderstaand bericht van Habitat). De hevige regenval van de afgelopen weken heeft grote verwoestingen veroorzaakt in de staat Kerala in Zuid-India. Meer dan de helft van de staat ligt onder water, meer dan 400 mensen zijn overleden en ruim 200.000 huizen raakten in meer of mindere mate beschadigd. Aardverschuivingen als gevolg van de stortregens, vormen een bedreiging voor de gemeenschappen in het heuvelachtige terrein. Naar schatting 680.000 mensen zijn momenteel ontheemd en verblijven in openbare gebouwen zoals scholen en overheidsgebouwen. De overstromingen hebben de toegang tot de weg en communicatiefaciliteiten verstoord. Er is een acuut tekort aan veilig drinkwater, voedsel, gezondheidsfaciliteiten en onderdak. Habitat For Humanity India hebben een noodhulp plan in werking gesteld dat bestaat uit eerste noodhulp (duizenden gezinnen helpen met Shelter kits, toegang tot drinkwater en sanitatie ) en wederopbouw (ondersteunen bij bouw en reparatie van huizen). Help mee en doneer!
Read more