Bouwen in Siem Reap

Anja Smit
Closed You can't donate anymore
from €650 (0%)

Ik heb het vreselijk goed hier in Nederland. Wonend op een prachtige plek in Haarlem, met alles erop en eraan. Voor ons best vanzelfsprekend. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. In Cambodja willen ze alleen een fatsoenlijke basis: een huis waarin het redelijk droog blijft bij een tropische regenbui, waar je niet met z'n allen in een ruimte op de vloer slaapt, waar drinkwater in de buurt is, zonder ongedierte, veilig en hygiënisch, waar de kinderen huiswerk kunnen maken en meisjes met een gerust hart kunnen slapen omdat er een deur dicht kan.

Bij vorige bouwreizen naar Nicaragua, India, Cambodja en Guatemala heb ik ervaren wat dit betekent en hoe ontzettend gelukkig de gezinnen hier mee zijn. Een prachtige ervaring om een bijdrage te kunnen leveren aan hun nieuwe toekomst.

Daarom ga ik nu graag mee als begeleider van het Talent & Pro Team. Ik ga mijn best doen te zorgen dat de deelnemers terug kunnen kijken op een heel mooie ervaring. 

Anja  

“Een eigen huis is voor elke familie de basis voor een gezond en veilig bestaan. Kinderen kunnen er veilig opgroeien, ouders krijgen meer kans om in hun eigen inkomen te voorzien. Want dat is het doel. Habitat werkt aanvullend door het eigen initiatief te steunen. Habitat creëert geen afhankelijkheid, maar draagt er aan bij dat nieuwe huiseigenaren op eigen kracht bouwen aan hun toekomst.” (Habitat)