Samen bouwen we een duurzame toekomst

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
gezondheid en huisvesting gaan hand in hand Een overvolle sloppenwijk, hutjes van modder zonder ventilatie en vervuild water om te drinken… Wie zo leeft, kan onmogelijk gezond blijven! De Verenigde Naties stellen dat er elk jaar 10 miljoen mensen sterven door slechte leefomstandigheden. Maar gelukkig is het omgekeerde ook waar: met goede huisvesting zijn mensen veel minder ziek, ze verdienen meer en zijn gelukkiger. Een goed huis is de sleutel naar een gezonder leven en een duurzame toekomst. Een goed huis heeft voldoende ruimte, staat op een veilig plek en beschermt haar bewoners tegen alle ongezonde invloeden van buitenaf, van insecten, ratten en slangen tot regen en hitte en zelfs stormen en aardbevingen. Bij een gezond huis horen ook schoon drinkwater, goede sanitaire voorzieningen en gezonde lucht. Allemaal essentieel voor een goede gezondheid en daarmee ook voor economische vooruitgang, want mensen die gezond zijn, maken minder kosten voor medicijnen of doktersbezoek én ze verdienen meer omdat ze niet ziek thuis zitten. Het mag duidelijk zijn: om de gezondheidssituatie in de wereld te verbeteren, is goede huisvesting de basis. Daarom bouwt Habitat aan een wereld waarin iedereen een gezond thuis heeft. Dat doen we niet alleen met huizen, maar wij bouwen ook voorzieningen voor schoon drinkwater en toiletten en geven trainingen aan de nieuwe huiseigenaren. Zo worden goede hygiënische gewoontes onderdeel van het dagelijks leven in het nieuwe huis en kunnen wij de gezondheid van de bewoners blijvend verbeteren. Daarom bouwt Habitat met gezonde huisvesting aan een duurzame toekomst.
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

“As long as life goes on – hope remains!"

25-11-2022 | 14:33 Geplaatst op: Onderdak voor vluchtelingen uit Oekraïne "I believe that someday I will return to my hometown, see my family and friends again" Kateryna vluchtte in maart met haar 2 kinderen, Artur en Sonia, weg uit Oekraïne, naar vrienden in Polen. Tot de 24e Februari van dit jaar hadden ze een ‘gewoon’ leven met ‘gewone’ zorgen. Ze woonden in een mooi huis en hadden een fijn sociaal leven. Artur is 11 jaar,  een zeer intelligente jongen die heel erg van boeken houdt, veel fantasie heeft en de laatste tijd geïnteresseerd is in computers en programmeren, maar ook in tekenen, zwemmen en Aikido. Zijn zusje Sonia is 3. Een half jaar na haar geboorte werd duidelijk dat ze een handicap heeft aan haar ogen en hersenen. Maar dankzij therapie, volhardendheid en heel veel liefde gaat ze nu flink vooruit: ze loopt inmiddels en begint wat te praten. Ze begrijpt heel veel en is een enorm positief ingesteld meisje. Het gezin moest evacueren voor de oorlog nadat ze 2 dagen in een kelder hadden geschuild. Ze lieten alles wat ze hadden achter. Hun dorp is volledig verwoest; er is helemaal niets om naar terug te gaan. Via via kwamen ze in contact met Habitat Polen en nu verblijven ze in een gezellig appartement met een kleine tuin, met een school, winkels en, heel belangrijk, in de buurt van een kliniek. “Ik weet niet wat we hadden moeten doen zonder de hulp van Habitat. Ik wil heel graag zelf ook meer mensen gaan helpen als onze situatie weer wat rustiger is,” zegt Kateryna. De feestdagen komen eraan. Altijd een fijne tijd voor het gezin. Dit jaar zal zwaar zijn. “We vieren kerst altijd met iedereen die ons dierbaar is. Nu maak ik me zorgen. Maar ik ben blij dat we nog leven en gezond zijn. Ik hoop dat we snel weer allemaal bij elkaar kunnen zijn.” Onze collega’s in HOngarije, Polen, Romenie en Slowakije blijven zich inzetten voor de vluchtelingen uit Oekraïne, die nu nog steeds aankomen, zeker na de recente aanvallen. Habitat werkt inmiddels ook in Oekraïne: samen met andere organisaties repareren we gebouwen en infrastructuur en creëren van comfortabele ruimtes in kelders van grote appartementencomplexen, zodat families veilig kunnen schuilen tijdens luchtaanvallen. Dit alles was niet mogelijk zonder de steun van particulieren, bedrijven en stichtingen in heel Europa. 
Lees meer