Together we build better lives

Will you build with us?

You can help in many different ways – participate in a marathon, organize an auction, bake cookies, or go on a weeklong trip to build a safe and decent home for a family in a developing country. Everything is possible.

Register for one of our events or start an event of your own. Create your own fundraising page and involve your family, friends and colleagues. Habitat will support your fundraiser with tips and tricks and we will provide you with all materials needed to make your event a success!
Or do you want to participate in a Global Village trip? If so, go to Global Village teams and register for the trip of a lifetime.

Whatever you decide to do, every contribution will be greatly appreciated! Together we will build a home and a future for many more families.

Read more Read less
View all
In november 2020 organiseert Habitat Nederland voor de 1e keer Expeditie Habitat – een bijzonder en sportief avontuur waarbij je een meerdaagse hike maakt langs de rand van de Himalaya en meebouwt aan een veilig huis. Tijdens Expeditie Habitat dompel je je onder in het dagelijks leven van de locals, je overnacht bij gastgezinnen en komt op plekken waar je als gewone toerist niet komt. En het mooiste: je ziet niet alleen met eigen ogen de impact van je sponsorgeld, maar je bouwt er letterlijk zelf aan mee! Zij aan zij met lokale bouwvakkers en de toekomstige huiseigenaren bouw je een aardbevingsbestendig huis en maak je écht een blijvend verschil in het leven van 40 gezinnen. Klik hier voor nog veel meer informatie over Expeditie Habitat Expeditie Habitat in het kort voor maximaal 25 sportieve enthousiastelingen die niet bang zijn voor vieze handen en de wereld graag een beetje mooier maken een expeditie met 3 dagen bouwen en 3 dagen hiken aan de voet van de Himalaya in Nepal (we lopen een deel van de Kathmandu Valley Trek) 1 - 8 november 2020 reiskosten: € 1.050 (inclusief overnachtingen, maaltijden, trektocht, begeleiding door een Nederlandse reisbegeleider en lokale gidsen en € 125 inschrijfgeld – exclusief retourvlucht naar Nepal)Klik voor uitsplitsing reiskosten sponsorgeld: € 3.000 weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier! LET OP: 25 enthousiastelingen waren je voor: je kunt je niet meer aanmelden voor de eerste editie van Expeditie Habitat. Maar niet getreurd: we plannen een nieuwe editie! Meld je aan voor de maillijst en hoor als eerste wanneer de volgende editie van Expeditie Habitat zal zijn. Ik schrijf me in voor de maillijst Hou ook onze website in de gaten: www.habitat.nl/expeditie
View all

Create your fundraising page or join a team with friends, co-workers, your sports team or class mates. Take a look at these inspiring examples.

Join this team
View all

Dagje cookstove (oven) en latrine (wc) bouwen

22-01-2020 | 12:40 Posted on: Team Cement 4 Het team wordt deze week steeds verdeeld in 2 groepen; één groep die meebouwt aan de twee  huizen voor de familie Lopez, en de tweede groep die werkt met een zogenaamde “Healthy Home kit”, bestaande uit het bouwen van een cookstove (oven) en een latrine (wc) voor een andere familie. Vandaag zat ik in de tweede groep. Omdat we iets later bij de bouwlocatie aankwamen dan voorzien, spraken we af om een uurtje langer door te werken, zodat we alles wel af zouden krijgen. Op de bouwlocatie maakten we kennis met de familie; de 21-jarige Laura, haar 4 maanden oude dochter Brandy Lee Sophia en haar schoonmoeder. Haar man was gaan werken en haar moeder kwam later op de middag thuis. Blijkbaar ging het nieuws dat er een groep “buitenlanders” rondliep in het dorpje als een lopend vuurtje, omdat er al snel steeds meer kinderen kwamen kijken naar die witte grote mensen. Ondanks dat we iets later waren begonnen, werkten we hard door: graven, metselen, zagen, timmeren, waardoor het ons zelfs lukte om de latrine voor de lunchpauze af te krijgen. Hierdoor hadden we wat extra handen over om te helpen met de cookstove, waar ook druk gemetseld werd. We konden ons geheugen weer een beetje opfrissen bij het mengen van de mortel, dat een groot deel van de groep ook in Cambodja al vaker gedaan had. De kinderen waren erg nieuwsgierig en al snel maakte hun verlegenheid plaats voor een praatje, liedje, dansje of spelletje. Daar was dan ook gelukkig genoeg tijd voor, omdat ook de cookstove eerder klaar was dan verwacht. Een uur langer doorwerken was niet eens nodig! De dag werd ter plekke afgesloten met een kleine ceremonie, waarbij we Laura en haar gezin een gezonde en gelukkige toekomst wensten. Omdat we met eigen ogen hebben kunnen zien hoe er in deze dorpjes op open vuur wordt gekookt en hoe schadelijk dat is voor de gezondheid, weten we dat ons werk van vandaag een enorm verschil zal maken in het leven van Laura en haar familie.Het meest bijzondere is toch wel dat wij dat verschil gewoon in één dag hebben kunnen maken! Geschreven door Noël Bekijk hier het album met alle foto's: https://myalbum.com/album/sg6RVaBjt6K6
Read more
View all
€ 50

Martijn

22-01-2020 | 21:31 To: Bert Blijft Bouwen Hoi Bert zet hem op, werk hard en geniet en niet met mate, groeten Martijn