Samen bouwen we een duurzame toekomst

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

Vierde dag op de bouw! En de woensdag avond

18-04-2024 | 18:50 Geplaatst op: Rabobank week twee Om deze blog maar eens met een zin in het Chichewa, de taal in Malawi, te beginnen: _tinagwira ntchito molimbika koma mphotho yake ndi yayikulu kwambiri!_(tip: Google Translate kent de taal Chichewa)Gisteravond hebben we heel gezellig met de bouwgroep in ons hotel in de buitenlucht gegeten en de 3e dag nog een keer met elkaar beleefd. Iedereen heeft zulke mooie verhalen, verschillende ervaringen maar allemaal hetzelfde mooie voldane gevoel over wat we hier aan het doen zijn! We werden na het diner ook nog eens door Habitat verrast met een optreden van een dansgroep uit de omgeving wat een geweldige sfeer teweeg bracht! En aansluitend hebben we onder leiding van Lex een lokaal lied ingestudeerd (Lex is inmiddels de leadzanger van onze bouwgroep, waarbij we ook serieus overwegen hem op te geven voor Holland Got Talent 😏). Dit lied zullen we als groep ten gehore brengen tijdens het afsluitende dorpsfeest op vrijdag as. We zijn er klaar voor, maar eerst een terugblik op donderdag, bouwdag 4:We hebben hard gewerkt de afgelopen dagen en lopen wat voor op schema, maar gelukkig is er genoeg te doen! Er moesten nl. twee funderingen en vloeren gestort en afgesmeerd worden van nog eens twee te bouwen huizen verderop in het dorp. En op ‘onze’ 4 huizen moesten de daken aangebracht worden met de eerder genoemde spanten en gordingen, woorden die ik tot vandaag ook niet kende maar inmiddels hanteer of ik volleerd dakwerker ben. De groep werd gesplitst: één groep ging aan de slag met de fundering en cementvloer. Zwaar werk, zeker met de temperatuur in Malawi, maar iedereen was zeer gemotiveerd om aan te kunnen pakken. En je kon ook aan de inmiddels grijs geworden kleding én de gezichten zien dat er hard gewerkt was: de funderingen zijn klaar en deze twee huizen zullen in de komende weken afgebouwd gaan worden. De andere groep, inmiddels beter bekend als ‘de dakhazen’ zijn onder begeleiding van de Habitat bouwvakkers begonnen aan het aanbrengen van de dakconstructies. Morgen hopen we alle daken waterdicht te hebben en naderen we het eind met een mooie afsluiting op vrijdag. Het was weer een ge-wel-di-ge dag! Met het bouwen, met het spelen met de kinderen, met de interactie met lokale bewoners die zo blij zijn dat we er zijn. Nu naar het diner en op naar vrijdag, ik kijk er erg naar uit!
Lees meer
Bekijk alle
€ 10

Elise

18-04-2024 | 22:07 Aan: Building a new community home, one brick at a time. Mooi initiatief Lisa. Succes!