Samen bouwen we een beter leven

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle activiteiten
Ook in 2019 doet Habitat Nederland weer mee met de Dam-tot-Damloop! Zoals je weet bouwt Habitat huizen in ontwikkelingslanden, omdat wij vinden dat een veilig huis dé basis is voor een betere toekomst. Al meer dan 22 miljoen mensen wonen in een Habitat huis maar er is nog heel veel meer te doen: nog steeds leeft 1 van elke 5 mensen ter wereld in een krot! Jij kunt helpen door op 22 september 2019 de 16,1 kilometer van de Dam tot Damloop te lopen en je voor deze geweldige prestatie te laten sponsoren voor Habitat. Zo combineer je een sportieve prestatie met iets doen voor het goede doel. Dat loopt echt een stuk lekkerder!  Dankzij jouw actie, jouw donateurs, kunnen wij een huis bouwen voor een gezin dat nu in een krot woont, we zorgen voor toegang tot schoon drinkwater en degelijke toiletten. Samen bouwen we een beter leven! Wil jij de Dam tot Damloop met ons meelopen? Klik op 'Ik ren mee' en schrijf je in! We vragen je om, naast het inschrijfgeld van € 25, nog minimaal € 125 te werven voor ons project in Zambia. Wij zorgen voor je startbewijs, je krijgt van ons een hardloopshirt en uiteraard ondersteunen we je zoveel mogelijk met tips en tricks voor het ophalen van sponsorgeld. Reacties van deelnemers in eerdere Habitat Damloop teams:"Het was een eer onderdeel te zijn van zo'n fantastisch team met een ongelooflijk top doel!" "Ik heb genoten. Het was een belevenis en voelde heel bijzonder om dit keer eens niet voor jezelf te lopen, maar voor een goed doel! Dankzij de hulp van heel veel sponsors heb ik het op een na hoogste bedrag binnengehaald, nl. meer dan 3,5 huisjes. Fantastisch en nogmaals hartelijk dank daarvoor. Dat was voor mij natuurlijk de stimulans om ook de laatste kilometers door te gaan. Ik bedacht gewoon wie er allemaal geld overgemaakt hebben en hoeveel mensen mij de afgelopen maanden gestimuleerd hebben. Wat heb ik veel lieve bemoedigende kaartjes, mailtjes en whatsappjes ontvangen. Hartverwarmend!" "Ik denk dat het een geslaagde Dam tot dam was voor ons want we hebben (bijna) allemaal onze doelen behaald. Bedankt voor de organisatie!" "Jullie enorm bedankt voor de prima organisatie inclusief alles eromheen. Heb heerlijk gelopen in een schitterende ambiance met veel vrolijkheid en positiviteit" "Bedankt ook voor het hardloopshirt! Het is een mooi shirt waar ik goede herinneringen aan heb"
Dam-tot-Damloop: 22 september 2019

Sponsorgeld Habitat Damloopteam naar Zambia

25-07-2019 | 17:30 Zoals jullie weten zal het sponsorgeld dat jullie bij elkaar werven worden besteed aan een project van Habitat in Zambia. Om precies te zijn in de wijk Makalulu, een buitenwijk van Kabwe in Zambia. Een armoedige wijk waar veel mensen in krotten wonen. Onveilig en ongezond. Dat vond de burgemeester van Kabwe gelukkig ook. Daarom schonk hij een stuk land aan Habitat Zambia, groot genoeg om in totaal 115 huizen op te bouwen. De gezinnen die eigenaar worden van de huizen, zijn geselecteerd door plaatselijke vrijwilligers die de gemeenschap erg goed kennen. Het zijn vaak vrouwen, die de zorg hebben voor veel kinderen, kleinkinderen en kinderen van overleden familieleden. Veel mannen zijn overleden of uit het zicht verdwenen. De meeste vrouwen zijn afhankelijk van los werk en het is elke dag maar weer de vraag of ze meer dan één maaltijd per dag kunnen verzorgen voor hun uitgebreide gezin. Het HabitathuisHet nieuwe Habitathuis heeft een woonkamer en twee slaapkamers. Er is een stevige betonnen vloer die meestal rood geschilderd wordt. De muren zijn van betonblokken en de daken van golfplaat. Buiten het huis zijn twee aparte gebouwtjes, een voor het toilet en een aparte ruimte waar de gezinsleden zich kunnen wassen. Elk huis heeft een portiekje. Zo lopen de bewoners geen modder naar binnen in de regentijd. En het huis heeft ramen en een deur die op slot kan. Voor ons misschien gewoon, voor de nieuwe bewoners een enorme verbetering, want nu kan het veel beter geventileerd worden.  Lees hier bijvoorbeeld over Lwiza, die inmiddels een paar maanden woont in een huis in Makalulu Geplaatst op: Dam-tot-Damloop: 22 september 2019
Lees meer | Bekijk alle