Samen bouwen we een duurzame toekomst

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

Dag 2 acclimatiseren

23-06-2024 | 20:35 Geplaatst op: Timu Ya Uholanzi/Team Holland     Na de aankomst midden in de nacht zouden we vandaag wat van de omgeving gaan bekijken om zo wat meer van Malawi te leren kennen. Na een uitgebreid ontbijt zijn we naar onze prachtige rode touring bus gegaan om zo naar een aantal bezienswaardigheden te gaan. Na een korte pitstop bij de supermarkt kwamen we bij een lokale markt aan. Hier een aantal mensen blij gemaakt met onze aankopen. Van armbandjes tot spelletjes, alles ging mee in de bus. Van daar uit ging de bus naar een standbeeld van de eerste president na de onafhankelijkheid in 1964: Kamuzu Banda. Hierachter stond een hoge toren met hierop namen van gesneuvelde militairen uit een aantal oorlogen en vredesmissies. Nadat we ook bovenin genoten hebben van een prachtig uitzicht ging de bus verder naar de begraafplaats van deze president. Wat deze man vooral speciaal maakte is zijn leeftijd. Toen hij overleed was hij bijna 100 jaar, nog steeds president en niet getrouwd. Vervolgens zijn we vertrokken naar een bananen plantage. Hier hebben we proces uitgelegd gekregen hoe het groeien van een plant werkt, wanneer geoogst. Deze bananen zijn allemaal voor de lokale handel. Toen was het inmiddels 14.00 geweest oftewel tijd voor de lunch. Daar waar iedereen dacht vorige week een avondmaal opgegeven te hebben bleek dit de lunch te zijn.... Alles is anders hier. Was ook wel een beetje voor gewaarschuwd.  Daarna met de bus terug naar het hotel waar we eind van de middag een briefing gehad hebben voor onze eerste bouwdag morgen. Een fundering ligt al, de ander moet nog gemaakt worden. Na afloop een lopend buffet en nog een hoop gezelligheid aan tafel.     Paul Buruma
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

Marijke

22-06-2024 | 15:20 Aan: Ik bouw mee met Habitat. Samen bouwen we een beter leven.