Samen bouwen we een duurzame toekomst

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
gezondheid en huisvesting gaan hand in hand Een overvolle sloppenwijk, hutjes van modder zonder ventilatie en vervuild water om te drinken… Wie zo leeft, kan onmogelijk gezond blijven! De Verenigde Naties stellen dat er elk jaar 10 miljoen mensen sterven door slechte leefomstandigheden. Maar gelukkig is het omgekeerde ook waar: met goede huisvesting zijn mensen veel minder ziek, ze verdienen meer en zijn gelukkiger. Een goed huis is de sleutel naar een gezonder leven en een duurzame toekomst. Een goed huis heeft voldoende ruimte, staat op een veilig plek en beschermt haar bewoners tegen alle ongezonde invloeden van buitenaf, van insecten, ratten en slangen tot regen en hitte en zelfs stormen en aardbevingen. Bij een gezond huis horen ook schoon drinkwater, goede sanitaire voorzieningen en gezonde lucht. Allemaal essentieel voor een goede gezondheid en daarmee ook voor economische vooruitgang, want mensen die gezond zijn, maken minder kosten voor medicijnen of doktersbezoek én ze verdienen meer omdat ze niet ziek thuis zitten. Het mag duidelijk zijn: om de gezondheidssituatie in de wereld te verbeteren, is goede huisvesting de basis. Daarom bouwt Habitat aan een wereld waarin iedereen een gezond thuis heeft. Dat doen we niet alleen met huizen, maar wij bouwen ook voorzieningen voor schoon drinkwater en toiletten en geven trainingen aan de nieuwe huiseigenaren. Zo worden goede hygiënische gewoontes onderdeel van het dagelijks leven in het nieuwe huis en kunnen wij de gezondheid van de bewoners blijvend verbeteren. Daarom bouwt Habitat met gezonde huisvesting aan een duurzame toekomst.
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

Jouw impact rapport 2022

13-01-2023 | 13:47 Ons (en jouw!) impact rapport over boekjaar 2022 is klaar en we zijn er trots op! 😃 Habitat Nederland heeft dit jaar, mede dankzij alle donateurs en de inzet van vele vrijwilligers, gemiddeld bijna 5.400 mensen per maand geholpen.   Elke maand 5.400 mensen die aan een beter leven konden bouwen!   Onze visie van een duurzame toekomst waarin iedereen een veilig huis heeft, is niet alleen een droom; we bouwen er elke dag aan.   Sta gerust even stil bij deze ongelooflijke impact die we samen hebben gehad in 2022 en bekijk ons Impact Report 2022.   Bekijk hier ons Impact Rapport 2022   De komende jaren NOG MEER impactWaar Habitat vroeger vooral huis voor huis bouwde en gezin voor gezin hielp, richten wij ons steeds meer op schaalvergroting. Niet enkel nog huis voor huis, maar projecten die mensen zelfredzaam maken. Betere wetgeving of goedkope en duurzame bouwproducten zodat meer mensen zelfstandig hun huisvesting kunnen verbeteren. Een mooie ontwikkeling, zeker in het licht van de groeiende noodzaak. Habitat Nederland heeft zich ten doel gesteld om tussen 2022 en 2026 minimaal 500.000 mensen te helpen om met betere huisvesting als basis ook betere gezondheid, scholing en economische kansen te creëren. Een ambitieus doel, maar samen met jou, onze vrijwilligers en donateurs en alle bedrijven die onze organisatie steunen gaan we ervoor om dit impactdoel te halen.   Bouw je ook weer mee in 2023?Met jouw steun kan Habitat blijven bouwen aan een duurzame toekomst waarin iedereen een veilig huis heeft. Volg ons op social media en deel onze verhalen:Facebook , Instagram of LinkedIn.
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

Lex

02-01-2023 | 10:36 Aan: Westeinde Mooi en goed initiatief!