Samen bouwen we een beter leven

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle
In november 2020 organiseert Habitat Nederland voor de 1e keer Expeditie Habitat – een bijzonder en sportief avontuur waarbij je een meerdaagse hike maakt langs de rand van de Himalaya en meebouwt aan een veilig huis. Tijdens Expeditie Habitat dompel je je onder in het dagelijks leven van de locals, je overnacht bij gastgezinnen en komt op plekken waar je als gewone toerist niet komt. En het mooiste: je ziet niet alleen met eigen ogen de impact van je sponsorgeld, maar je bouwt er letterlijk zelf aan mee! Zij aan zij met lokale bouwvakkers en de toekomstige huiseigenaren bouw je een aardbevingsbestendig huis en maak je écht een blijvend verschil in het leven van 40 gezinnen. Klik hier voor nog veel meer informatie over Expeditie Habitat Expeditie Habitat in het kort voor maximaal 25 sportieve enthousiastelingen die niet bang zijn voor vieze handen en de wereld graag een beetje mooier maken een expeditie met 3 dagen bouwen en 3 dagen hiken aan de voet van de Himalaya in Nepal (we lopen een deel van de Kathmandu Valley Trek) 1 - 8 november 2020 reiskosten: € 1.050 (inclusief overnachtingen, maaltijden, trektocht, begeleiding door een Nederlandse reisbegeleider en lokale gidsen en € 125 inschrijfgeld – exclusief retourvlucht naar Nepal)Klik voor uitsplitsing reiskosten sponsorgeld: € 3.000 weten wie er allemaal meegaan met deze reis? klik hier! LET OP: 25 enthousiastelingen waren je voor: je kunt je niet meer aanmelden voor de eerste editie van Expeditie Habitat. Maar niet getreurd: we plannen een nieuwe editie! Meld je aan voor de maillijst en hoor als eerste wanneer de volgende editie van Expeditie Habitat zal zijn. Ik schrijf me in voor de maillijst Hou ook onze website in de gaten: www.habitat.nl/expeditie
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

Zaterdag 17 januari. Ja! We zijn er!

19-01-2020 | 16:32 Geplaatst op: Team Cement 4 Team Cement 4 is aangekomen in Sololá. Wat een mooie reis, berg op, berg af langs dorpjes en akkers, slingerende wegen, een volgende bocht en daar ligt dan Lago Atitlan. Aan de voet van de vulkaan. We rijden Sololá binnen en dan zijn we bij Panajachel, waar we maandag beginnen met bouwen. Vanmiddag mochten we al kennismaken met de toekomstige bewoners. Ontvangen met veel warmte en dankbaarheid. We weten nu dat we een groot huis gaan bouwen. Onze begeleiders Thomas en Diego geloven niet dat we dat binnen een week af krijgen, maar we gaan ons best doen! Daarnaast gaan we helpen met zogenaamde ’Healthy Home Kits’.  Daar helpen we met de bouw van buitenovens om het leven schoner en veiliger te maken voor de armsten van Guatemala. Bijzonder mooi project ook.We hebben er zin in! De werkhandschoenen liggen klaar en de eerste bouwtermen hebben we onder de knie: aan de slag met de carretilla! geschreven door Annet
Lees meer
Bekijk alle
€ 80

Anoniem

19-01-2020 | 21:13 Aan: Het begint met een (t)huis.....