Samen bouwen we een duurzame toekomst

Bouw je mee?

In actie komen voor Habitat kan op vele manieren – van hardlopen, een veiling organiseren of koekjes bakken tot een week lang meebouwen aan een stevig Habitathuis voor een gezin in een ontwikkelingsland. Het kan allemaal.
Meld je aan voor een van onze evenementen of start zelf een actie. Maak je eigen sponsorpagina waarmee je familie, vrienden en collega’s direct betrekt bij jouw actie. Habitat ondersteunt vanzelfsprekend je actie met tips en materialen.
Of ga je mee op bouwreis? Ga naar je bouwreisteam en schrijf je in voor deze reis van je leven.

Lees hier alles over bouwreizen met Habitat for Humanity

Wat je ook kiest, elke bijdrage is van harte welkom! Zo bouwen wij samen voor nog meer families een thuis en een toekomst.

 

Lees meer Lees minder
Bekijk alle

Ga mee op Bouwreis, ren met ons de Damloop, start zelf  een actie of bedenk een evenementen met je team, je collega’s of bijvoorbeeld je serviceclub. Kijk hieronder voor inspirerende acties van anderen.

Ik ga mee
Bekijk alle

Kennismaking met Roemenië Dag 2

04-06-2023 | 17:24 Geplaatst op: Het Rabobank Bouwevent   Adi, onze Habitat begeleiding deze week geeft ons een presentatie over de noodzaak van onze aanwezigheid. We krijgen ook een contract om te ondertekenen want anders worden we getypeerd als ‘zwartwerkers’. Ons project:Cumpana -30 huizen reeds gebouwd door gift van de grond van de Gemeente. In 2019 gestart, toen kwam Corona, en sinds 2022 weer gestart. We gaan deze week dakpannen leggen, buitenkant en isolatiemateriaal binnenzijde bevestigen. Habitat doet daarnaast mee met het ‘bullkids project’ waar ze voor kinderen zorgen dat er educatieve scholingsmogelijkgeden zijn. Dit noemen ze ook wel SOS Housing -chances for children. Voor families met de lage inkomens (denk aan sic.minimum van € 380 euro per maand) is Habitat samen met andere NGO’s ook bezig om zonnepanelen te leggen op huizen zodat de energiekosten worden verlaagd. Een groot deel wordt gesubsidieerd door de Staat. Bij Hope Builds, waar ze met een groot aantal vrijwilligers in 5 dagen een aantal huizen bouwen, zijn ze gestart sinds 2007 toen ze aansloten bij de EU. Dankzij vrijwilligers wordt 70% van de huizen gebouwd en worden meer mensen zich bewust van de noodzaak van Habitat en haar impact. Ook politiek en bedrijfsmatig wordt er zo aandacht gevraagd voor de minder bedeelden. Maar hoe kiezen ze families die een huis ‘krijgen’? Want er zijn immers veel lage inkomens. Die lijst krijgt Habitat van de lokale Gemeenten. Vervolgens wordt er contact gelegd met de families:◦ als ze zich willen laten helpen worden ze bezocht. Leven ze écht zo? Dat wordt gecheckt! En die selectieprocedure is streng. ◦ Vervolgens moeten ze, eis 2, vóórdat ze geaccepteerd worden eerst 50 uur meewerken en daarna nóg 450 uur. ◦ Ze weten dan nog niet wélk huis ze krijgen, dat gebeurt achteraf. Dat zorgt voor een gemeenschappelijk belang en verbroedert. ◦ De laatste eis is dat ze werk moeten hebben. ◦ Ze krijgen een lening, renteloos, die ze gefaseerd terug moeten betalen waardoor het volgende jaar weer andere families kunnen helpen. Een revolverend effect dus! ◦ Vooral voor de kinderen maakt een goed huis een groot verschil, ze horen er meer bij, zijn gezonder, blijer én ze leren dat niets vanzelf gaat en dat samenwerken loont. Na deze duidelijke boodschap waarbij de last op onze schouders ‘zwaar’ weegt gaan we vol energie morgen aan de slag. Eerst hebben we nog een aantal uren om deze stad te verkennen, de ruige zee te bezoeken en nog even van het heerlijke weer te genieten, het is per slot van rekening zondag! Oant moarn!
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

Eugene

05-06-2023 | 18:38 Aan: Sweco Dat mijn collega’s dit doen vind ik hartstikke tof. Deze kanjers steun ik daarom van harte.